Slik har du aldri sett Ishavskatedralen

Ishavskatedralen i Tromsdalen laget av Øyvind Steinnes.

Ishavskatedralen i Tromsdalen laget av Øyvind Steinnes. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Hurtigruten og Ishavskatedralen i Lego. SE BILDESERIEN

DEL

Ishavskatedralen, Slottet, Kristiansand, Hurtigruten, Holmenkollen. Nå bygges Norge i Lego. Nordmenn elsker byggeklosser, og vi er et av landene i verden hvor det selges mest Lego i forhold til antall innbyggere.

I år runder den danske byggeklossfabrikanten 50 år her i Norge, og det feires med en landsdekkende konkurranse som skal engasjere små og store byggmestre.

– Vi oppfordrer voksne og barn til å være med å bygge Norge, og kun fantasien setter grenser for hva som kan bygges, oppfordrer Anders Aanestad, markedssjef i Lego Norge. Målet er å komme inn på et 65 meter langt Norges-kart – som selvsagt inneholder de viktigste landemerkene og severdighetene – bygget av entusiaster landet rundt. Til nå har det kommet inn nærmere 1.600 bilder av landet, utformet slik det faktisk er og slik byggemestrene syns det bør være. For du trenger ikke å lage noe som allerede eksisterer. Du kan være arkitekt også.

– Bygg noe du er stolt over i din hjemkommune, eller et drømmebygg du gjerne skulle sett i nærmiljøet, sier Aanestad. Kampanjen avsluttes med bursdagsfeiring på Telenor Arena 2. til 4. november, hvor det 65 meter lange kartet selvsagt er på plass. Kanskje er ditt mesterverk å finne på kartet også?

Artikkeltags