Gå til sidens hovedinnhold

Skytterlagene anmeldes for å ha sperret veien

Artikkelen er over 7 år gammel

Tidligere denne uka etterfulgte Glimt Skytterlag, Tromsø Jeger- og fiskerforening (TJFF) og Tromsø Pistolklubb politiets krav om at turveien ved skytebanen i Tromsdalen i Tromsø skal være stengt i sommerhalvåret for at skyting skal være forsvarlig. Dermed satte skytterlagene opp en bom over veien. I dag blir skytterlagene anmeldt for brudd på friluftsloven.

Etter at politiet gjennomførte en sikkerhetsinspeksjon av skytebanen i Tromsdalen 17. juni, ble skytterlagene pålagt en rekke tiltak. Blant annet måtte de felle skog samt stenge av området det skytes på. Utbedringene ble påkrevd av sikkerhetsmessige årsaker. Frist for utbedringene ble satt til 7. juli.

Følger pålegget

- Vi har nå gjort det politiet har pålagt oss. Vi regner med å åpne skytebanen så snart vi har fått sluttkvittering fra politiet om at påbudene er etterfulgt, sa leder for TJFF, Per Ivar Gamst til Nordlys onsdag ettermiddag.

Stopp en halv, sier skytebanemotstanderne Ole Andreassen og Wilfred Karlsen. Torsdag leverer de inn en anmeldelse til politiet. De mener bommen er ulovlig, og et brudd på Friluftslovens bestemmelser som skal sikre fri ferdsel i det regulerte friluftsområdet i Tromsdalen.

- Politiet sier området må stenges av for at skyting skal være tillatt, men skytterne kan ikke uten videre stenge av en offentlig godkjent vei. I følge Friluftsloven er det kune kommunestyret som kan vedta å stenge ferdsel i et friluftsområde, sier Wilfred Karlsen.

Vedtok å stenge skytebanen

Et slik pålegg skal stadfestes av Fylkesmannen, og kan ikke fattes for mer enn fem av gangen.

- Kommunestyret vedtok i mai i år å stenge skytebanene fra og med denne sesongen. Det foreligger ikke noe vedtak om å stenge for fri ferdsel, sier Karlsen.

- Vi har bare gjort det politiet har pålagt oss å gjøre. Om det er lov eller ikke, får andre ta stilling til, sier formann i Tromsø Pistolklubb, Ole-Morten Ringmo.

Gamst sier seg enig med Ringmo.

- Vi kan ikke forholde oss til ulike motstandere av skytebanen. Om de mener det ikke er lov å sette opp bom, får de ta det inn i de organer de mener er nødvendig, sier Gamst.

Kommentarer til denne saken