Skuffet over borgelig nei til samisk språklov

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø Sameforeningen mener de borgelige snakker usant, og sier nei til den samiske språkloven på feilaktig grunnlag.

DEL

Noe av det første de borgelige gjorde etter å ha tatt over makta i Tromsø var å si nei til samisk språklov.

Venstres byråd, Jonas Stein Eilertsen, har tidligere uttalt at usikkerheten rundt det økonomiske var grunnen til at de borgelige sier nei til loven. Det mener lederen for Tromsø Sameforening, Gøran Lind, er på helt feil grunnlag.

- Det er jo faktisk slik at Tromsø kommune får ekstra statlige bevilgninger som skal sikre samisk språk. Det vil derfor ikke innebære ekstra kostnader for Tromsø kommune å sørge for at samiske barn og unge får hjelp til styrking av språk og identitet, sier den skuffede lederen i en pressemelding.

Foreningen har fortsatt et lite håp om at de borgelige politikerne vil ombestemme seg innen saken skal behandles i kommunestyret.

- Når det gjelder kommunens øvrige satsing på samisk språk og kultur, har Tromsø sameforening tidligere vært i dialog med Tromsø kommune om samiske saker som feiring av Samefolkets dag og Samisk hus. Foreningen ønsker å fortsette dialogen med det nye byrådet og er gjerne med på å utforme Tromsø kommunes framtidige strategi for samisk språk og kultur sammen med byrådet, fortsetter Lind.

Artikkeltags