Arbeiderpartiet mener Venstre både skuffer og overrasker når de nå forplikter seg til å samarbeide med Høyre og Fremskrittspartiet.

LES OGSÅ: Hausberg: - Venstre kommer til å slite

I Tromsø startet kommunestyreperioden med at Venstre var i allianse med AP og SV. Nå har partiet beveget seg i en trist retning:

- Venstre burde i stedet ha jobbet for et sterkere og mer rettferdig Tromsø, sier Nilssen i en pressemelding.

Han mener samarbeidet blant annet er skuffende for alle som er opptatt av kultur. Frp ønsker for eksempel å kutte 20 millioner kroner i Tromsøs kulturbudsjett - til fordel for skattelette.

LES OGSÅ: - Vil styrke alle partienes posisjon

Høyre og Frp ønsker samtidig et kulturliv basert på kommersielle prinsipper og forstår ikke behovet for offentlig støtte og incentivordninger.

- Saken om TIFF som knutepunktfestival er et eksempel på nettopp dette. Her stemmer de borgerlige mot fordi de mener at de større aktørene skal få mindre støtte. I Tromsø ser vi at de små kulturaktørene trenger de store - og de store trenger mer penger fra statlige fond. Her er kommunen en nøkkelspiller. TIFF genererer mye - både kultur, omdømme, inntekter og livsglede. Knutepunktstatus vil være en anerkjennelse av dette, sier Magnar Nilssen.

LES OGSÅ: Her er valgløftene