- Skremmer gamle folk

Artikkelen er over 14 år gammel

Bjørnar Østgård mener enkelte aktører i eldreomsorgsdebatten, skremmer vettet av folk.

DEL

– Svartmalingen av hvordan det er å bli gammel i Tromsø er med på å skape frykt for alderdommen blant folk, sier Østgård.

Han nevner blant annet Simon Strøm som bruker ord som deportering når enkelte eldre må flytte langt fra hjemstedet for å få en sykehjemsplass.

– Det er snakk om eldre som har fått en plass. Man må ikke svartmale alt. Er det deponering og tvangsflytting av folk når folk fra Reinøy og Vannøy må flytte til Hansnes når de blir pleietrengende? spør Østgård oppgitt. '

Meningsløs

Han synes debatten til tider blir meningsløs.

– Den ordbruken som brukes er jo å be om å få kommunestyret mot seg.

Østgård ønsker seg en fruktbar og konstruktiv debatt om eldreomsorgen i kommunen.

– Det er klart kommunen må prioritere. Og det er klart det er behov for flere sykehjemsplasser, men man trenger ikke spre unødig frykt, sier han.

Simon Strøm, som i en årrekke har vært leder av Pensjonistenes Fellesorganisasjon er ikke enig i at han er med på å spre frykt når han bruker ord som deportering og tvangsflytting.

– Det som skaper frykt er at det skjer. Vi har sett flere tilfeller av tvangsflytting av eldre mennesker den siste tiden, sier han.

Det mener han er uakseptabelt.

Verdighet

– Det handler om verdighet. Østgård burde ta seg en prat med disse menneskene og deres pårørende. Det har jeg gjort, sier Strøm.

– Er det deponering når folk fra Arnøy blir flyttet til Skjervøy?

– Så lenge det ikke er noe annet tilbud er det ikke det. Men målet må hele tiden være at bare det beste er godt nok.

– Er ikke det målet for Tromsø kommune, da?

– Det er mye som er bra, men på mange områder sviktes den eldste generasjonen. Det satses så mye på de unge, friske og raske. Og Lille Kulturhus, sier Strøm.

– Mener du at Eldrerådet tar for lite tak?

– I tvangsflyttingssaken, ja.

Artikkeltags