Et skred ved steinbruddet på Tomasjord i Tromsø har tatt med seg en 23 år gammel kvinne.

- Kvinnen er fraktet til UNN med alvorlige skader, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Arne Hågensen.

Evakuerte den skadede

Politiet fikk melding om skredet ti på halv sju torsdag kveld.

Les også: Fraktet til UNN

Kvinnen var på ski sammen med seks andre da raset gikk. Ifølge politiet på stedet var de sju skiløperne på vei fra alpinanlegget på Kroken. På vei ned oppdaget de at en i følget var borte. Med skredsøker fikk de lokalisert den savnede kvinnen, og fikk varslet politiet.

- Kvinnen var nedgravd i snøen. Vi må vel anta at hun lå nede i snøen i omtrent 30 minutter, sier Hågensen.

Redningsarbeidet i området var svært vanskelig på grunn av store snømengder. Personell fra Norsk folkehjelp kom seg til skadestedet fra toppen av alpinbakken i Kroken. En pulk ble fraktet ned, og kvinnen ble evakuert.

Flere av de andre skiløperne bisto politi og redningsmannskaper i evakueringen. På vei nedover ble det gitt lunge- og hjerteredning til kvinnen.

Ingen tilgjengelige helikopter

Ingen helikoptre var tilgjengelige da skredet gikk.

- Både UNN sitt helikopter og det på Bardufoss er for langt unna, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Bodø (HRS), Kjell Johansen.

Klokken ni hadde helikopteret fra UNN nådd fram til stedet.

- Helikopteret sveipet over området, men de valgte å ikke senke ned heisen på grunn av mye snø i området, sier operasjonsleder Hågensen.

Kvinnen ble til slutt fraktet ned fra skredomådet, og kjørt i ambulanse til UNN. Ambulansen forlot skredområdet ti på halv ti.

To ras

Senere på kvelden gikk et større ras ved Djevelberget, omtrent en halv kilometer fra der det første skredet gikk.

- Vi fikk melding om et ras i Djevelberget kvart over sju. En person kom seg ut av rasstedet uskadd. Personell fra anlegget på Kroken har undersøkt stedet, og ingen spor fører inn til rasområdet. Derfor gjør vi ingen søk der, sier operasjonsleder Arne Hågensen.

Ifølge et øyenvitne skal dette raset være 400 meter langt og 150 meter bredt.