Skoleelever måtte skilles av politiet etter masse-<br>slagsmål</br>

Seljestad ungdomsskole i Harstad.

Seljestad ungdomsskole i Harstad. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fremmedhat utløste masseslagsmål mellom norske elever og fremmedspråklige elever.

DEL

I følge rektor og avdelingsleder ved Seljestad ungdomsskole i Harstad, var det norske elever som gikk til angrep på fremmedspråklige elever, skriver Harstad Tidende i sin papirutgave i dag.

Episoden skal ha skjedd i kantina på skolen mandag. Lærere var til stedet da slagsmålet brøt ut, men da en av lærerne som forsøkte å bryte inn i slagsmålet ble drapstruet av en av elevene, trakk han seg tilbake.

Tilkalte politiet

Grunnet den ampre stemningen skal ikke flere lærere ha forsøkt å gripe inn. I stedet for ble politiet tilkalt. To patruljer kom raskt til stedet, men da de kom frem var situasjonen roet seg noe. Likevel tok politiet, sammen med lærerne, en runde i klasserommene for å snakke med elevene, skriver avisen.

I følge skolen er dette slagsmålet toppen av isfjellet, og skolen forteller til Harstad Tidende at de flere ganger tidligere har måtte gripe inn overfor rasistiske enkeltepisoder.

- Dette er noe vi har slitt lenge med, sier rektor Roar Albrigtsen og avdelingsleder Dag Ivar Bådsvik til Harstad Tidende, og fortsetter:

Heiagjengen er problemet

- Det er snakk om en liten gruppe på en fire-fem elever. Men problemet er heiagjengen. Det kan stå 30 elever rundt som enten ikke gjør noe eller heier. Vi må få elevene til å forstå at de ikke kan være moralske støttespillere. Heiagjengene må bort, slår de fast overfor avisen.

Rektor og avdelingslederen ved skolen forteller videre at de nå vil komme med tiltak mot rasismen, og for å integrere de utenlandske elevene i skolen.

Artikkeltags