Sko i sjøen førte til redningsaksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

HRS, AMK, politi og brannvesen slo alarm da forbipasserende hørte plask og så sko under Tromsøbrua.

DEL

Lørdag kveld rykket alle nødetatene ut til Nansenplass ved Tromsøbrua etter mistanke om at noen hadde hoppet fra brua. Minutter tidligere hadde en forbipasserende hørt et plask og sett et par sko flyte i sjøen.

Men da brannvesenets redningsdykkere gjorde seg klare til å starte søket, viste det seg at skoene var kastet over bord fra et skip, og at det ikke lå noen i sjøen. Det forteller Rune Anfinsen, alarmsentraloperatør i Tromsø Brann og Redning.

- Gjorde alt rett

- Vi tok kontakt med fartøyet, som vi alltid gjør når vi skal dykke rundt et fartøy, for å avklare at maskinen er av. Da får vi også verifisert at de har alle sine mannskaper ombord, og noen der skjønte hva som hadde skjedd, sier Anfinsen.

Brannvesenet hadde da sendt ti mann, inklusive brannbil og redningsdykkere, til brua for å søke i vannet.

- Han som meldte fra gjorde alt rett, sier Anfinsen.

Mistenkte bruhopper

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Reinert Johansen, sier samtlige nødetater ble varslet om at det kunne være noen i sjøen under Tromsøbrua.

- Hvis vi har mistanke om at noen har hoppet fra brua, må vi reagere, sier Johansen.

Tromsøbrua var frem til 2005 en av de bruene i Norge hvor flest mennesker forsøkte å ta sitt eget liv. Da ble gjerdene på brua høynet til 2,5 meter, noe som dramatisk reduserte antallet selvmordsforsøk på brua.

Johansen forteller at Hovedredningssentralen (HRS) også ble varslet, slik at de kunne organisere eventuelle båtressurser til søket.

- Vi gjør ikke noe ytterligere i den saken, sier Johansen.

Artikkeltags