Skjøt 20-kilos gaupe - skal lage øreringer av tennene

Heidi Sabine Kaltvedt, Knut Håkon Ouren og sporhunden Lady samarbeidet om å felle ei gaupe på lørdag.

Heidi Sabine Kaltvedt, Knut Håkon Ouren og sporhunden Lady samarbeidet om å felle ei gaupe på lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Heidi Sabine Kaltvedt sikret seg eksklusive øredobber etter å ha felt en nesten 20-kilos gaupe.

DEL

Det er ikke mange gauper som lusker rundt i nabolaget til Heidi Sabine Kaltvedt på Nøtterøy utenfor Tønsberg, men det hindrer henne ikke å drive med rovdyrjakt. Lørdag la hun ned sitt største bytte per dags dato da hun jaktet med et jaktlag utenfor Lebesby kommune.

Det skriver Finnmark Dagblad.

– Jeg var på min første gaupejakt for akkurat ett år siden, og det er nesten på dagen ett år siden jeg begynte at jeg skjøt hangaupa som veier mellom 17 og 20 kilo, forteller gaupejegeren til Finnmark Dagblad.

Hun var 25 meter unna den store katten da skuddet ble avfyrt. Gaupa hadde forsynt seg godt av rein som beitet i området, for jaktgruppa fant flere kadaver ved byttet.

– Vi fant sporene til gaupa kvelden før vi felte den, og det var hunden Lady til Knut Håkon Ouren som fant igjen sporet på gaupa på lørdag, og fulgte den gjennom to reinflokker før vi fikk presset den inn i ei steinur. Da rakk jeg ikke engang å få puls før jeg fyrte av skuddet, men etterpå fikk jeg en jævlig god følelse, uttrykker Nøtterøy-damen.

Stoppes ut

Det finnes gaupejegere som har jaktet i årevis uten å felle en gaupe. Heidi Sabine Kaltvedt hadde før hun felte gaupa på lørdag klare planer for hva hun skulle gjøre dersom hun felte ei gaupe.

– Den skal stoppes ut, men jeg hadde også bestemt meg for at om jeg felte ei gaupe, så skulle hjørnetennene bli øredobber, og det skal de bli, ler en meget fornøyd jeger.

Jaktnettverk

Kaltvedt er oppvokst i en jaktglad familie, men rovdyrjakt er noe hun har fått interesse for de siste årene. Det gjennom nye bekjentskaper i jegermiljøet. Denne uken har hun bodd hos Ken Ronny Porsanger i Tana, som er en av hennes jaktkamerater.

– Jeg har truffet gullåra i jaktsammenheng etter at jeg ble kjent med Ken Ronny. Det kan ikke finnes en bedre jaktkompis, og det blir mer jakt framover nå, avslutter Heidi Sabine Kaltvedt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken