Gå til sidens hovedinnhold

Skattesvik-tiltalte: - Ikke skyldig

Artikkelen er over 11 år gammel

De tre profilerte skattesvik-tiltalte mennene erklærte seg i all hovedsak ikke skyldig. Se video!

Ifølge påtalemyndigheten skal de tre ha unnlatt å bokføre og oppgi vesentlige inntekter fra nettverksselskapene LifeWealth8 og Upside i årene 2003 og 2004.

- Ikke skyldig

Kun på et punkt erklærte en 36-årig Midt-Troms-mann seg delvis skyldig - for ikke å ha opplyst noe om inntekter eller aktivitet i nettverksselskapene i 2003 til tross for at han hadde næringsinntekt og skulle ha oppgitt dette. I 2004 oppga imidlertid 36-åring annen arbeidsinntekt i selvangivelsen "Nettverksmarkedføring 210.000 kroner", og erklærte seg således ikke skyldig.

De andre to mennene, en idrettskjendis (36) fra Tromsø og en annen Midt-Troms-mann (32) erklærte seg "ikke skyldig" på alle punkter.

- Pyramide

Det er satt av fire dager i Nord-Troms tingrett til saken. Tirsdag gjennomgår aktor bevisene mot de tre mennene.

- Påtalemyndigheten mener det er gitt uriktige eller ufullstendige opplysninger. Det er innlysende for påtalemyndighetene at når man mottar beløp på flere hundre tusen og oppover er det noe som skal oppgis til skattemyndightene, sa aktor Tor Børge Nordmo i retten ved 0930-tiden tirsdag.

- Omfanget er så stort at at det skulle være ført næringsoppgave, tillføyde Nordmo - som betegnet virksomheten i LifeWealth8 og UpSide som identisk med pyramidespill.

- Belastende

– Det har gått mange år, og jeg er veldig glad for at vi på en eller annen måte får en avslutning på dette, sier en av de tiltalte (36) til Nordlys.

Mannen, som erklærte seg delvis skyldig på et punkt, er ikke er enig i påtalemyndighetens virkelighetsbeskrivelse, og legger ikke skjul på at han synes saken er belastende, både for ham og hans familie.

- For lav skatt

? Politiet mener 36-åringen fra Midt-Troms hadde en brutto omsetning på over 4,2 millioner kroner gjennom deltakelse i nettverksselskapene LifeWealth8 og Upside i perioden 2002 til 2004. Som følge av omsetningen skal han ha hatt en inntekt på ca. 2,6 millioner kroner. Ifølge tiltalen førte han ufullstendige opplysninger i selvangivelsene for likningsårene, og ble iliknet for lav skatt.

? En annen Midt-Troms-mann (32) er tiltalt for tilsvarende forhold med utgangspunkt i en ikke oppgitt inntekt for 2003 og 2004 på vel to millioner kroner.

? Idrettskjendisen fra Tromsø (34) hadde lavere inntekter i perioden til sammen ca. 700.000 kroner. Tromsø-mannen er i tillegg tiltalt for å ha unnlatt å opplyse om gevinst ved salg av fast eiendom.

Nettverksselskapene de tre deltok i likner eksempelvis mye omtalte World Games (WGI), men hadde en betydelig mindre deltakerbase