Skattepengene kan bli forsinket

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Skattekontoret i Tromsø kan bli stengt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- I Skatteetaten omfattes en rekke kontorer og funksjoner. Dermed kan skatteoppgjøret bli forsinket og tilgjengeligheten for publikum bli redusert. En rekke departementer og offentlige etater vil dessuten merke konflikten, ved at administrative oppgaver og funksjoner rammes, sier leder i YS Stat Pål N. Arnesen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Pass opp for kø

Også i fagforbundene LO og UNIO er det mange medlemmer som jobber i Skattedirektoratet og som nå streiker.

Overfor NA24 er Skatteetaten forsiktig med å uttale seg om konsekvensene av streiken.

- Publikum vil i første omgang merke virkning av en eventuell streik ved at vi ikke klarer å opprettholde ønsket servicenivå. Skattekontorene i store byer som Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø kan måtte holdes stengt. Streiken vil også ramme telefontjenesten vår, slik at det her vil bli lengre ventetider, sier HR-direktør i Skatteetaten Lise Sannerud til NA24.

Torsdag morgen gikk 1 300 medlemmer i YS Stat ut i streik. I Skatteetaten omfattes en rekke kontorer og funksjoner. Dermed kan skatteoppgjøret bli forsinket og tilgjengeligheten for publikum bli redusert. En rekke departementer og offentlige etater vil dessuten merke konflikten, ved at administrative oppgaver og funksjoner rammes.

- Staten har ikke vist vilje til å komme oss i møte på våre krav, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat, til YS' nettsider.

- Kravene våre har vært nøkterne, men tilbudet fra staten var ikke i nærheten av lønnsoppgjørene i privat sektor. Frontfaget danner grunnlaget for øvrige sektorer. Det må det gjøre også for de ansatte i staten. Våre medlemmer har hatt en dårligere lønnsutvikling enn disse gruppene i de siste årenes lønnsoppgjør. Derfor var det dessverre ingen annen utvei enn å ta medlemmene våre ut i konflikt, sier Arnesen.

- Regjeringen vil ha en sterk offentlig sektor. Det undergraver de når de ikke tilbyr konkurransedyktig lønn til de statsansatte, sier lederen for YS Stat.

Det er 28 år siden sist YS Stat sist tok ut sine medlemmer i streik.

Artikkeltags