Skal lede nordområde-utvalg

Hans Olav Karde.

Hans Olav Karde. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Administrerende direktør, Hans Olav Karde, i Sparebank 1 Nord-Norge er utnevnt som ny leder av regjeringens nordområdeutvalg.

DEL

Administrerende direktør Hans Olav Karde i Sparebank 1 Nord-Norge er utnevnt som ny leder av regjeringens nordområdeutvalg. - Jeg ønsker Karde velkommen som utvalgsleder, og ser fram til et fortsatt nært og nyttig samarbeid med utvalget, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Det melder UD i en pressemelding.

Utvalget ble nedsatt av Utenriksdepartementet i april 2010 for en periode på to år. Det er nå besluttet å utvide utvalgets funksjonsperiode med ett år, fram til juni 2013.

- Med sin brede erfaring og sentrale posisjon i nordnorsk næringsliv har Karde de beste forutsetninger for å lede utvalgets arbeid videre, sier utenriksminister Støre.

Karde avløser professor Frode Mellemvik som har valgt å tre ut av utvalget.

- Jeg vil samtidig takke Frode Mellemvik for den store innsatsen han har nedlagt som leder for nordområdeutvalget i to år, og det solide grunnlaget som er lagt for utvalgets videre arbeid, sier Støre.

Utvalgets mandat er å gi råd til regjeringen om verdiskaping og næringsutvikling i nordområdene, og identifisere nye muligheter for Norge som følge av utviklingen i nordområdene og nordområdenes nye strategiske posisjon. Utvalget skal også foreslå tiltak som kan bidra til å styrke grunnlaget for norsk verdiskaping gjennom grenseoverskridende kontakt og samarbeid, og være en dialogpartner for Utenriksdepartementet.

Utvalgets sekretariat vil fortsatt ivaretas av Nordområdesenteret ved Universitetet i Nordland med Arne O. Holm som utvalgets sekretær.

Artikkeltags