- Skål for Myrefjell

Artikkelen er over 12 år gammel

Mot en stemme sa Målselv kommune i går et rungende ja til Målselv Fjellandsby.

DEL

Allerede i dag starter utbygging av anlegget. Målet er at hytteeiere skal kunne feire jula 2007 på Myrefjell.

– Dette er en gledens dag, sier styreleder Even Hegbom i Målselv Utvikling AS.

Det ble en spennende innspurt da reguleringsplanen for Målselv Fjellandsby/Myrefjell skulle behandles i Målselv kommunestyre går. Men mot Harry Hillestads (RV) stemme kunne kommunestyret klubbe gjennom sitt ja til den storslagne reiselivssatsingen.

Like etterpå var det festmarkering blant annet med avduking av grunnstein, noe fylkesordfører Ronald Rindestu tok seg av.

Arbeidsstart i dag

– Dette føles fantastisk deilig. Samtidig vil jeg si at i motsetning til lignende tiltak i landet for øvrig, så har dette vært nærmest som et eventyr. Vi fikk tidlig bekreftet at vi hadde solgt 200 hytter, noe som ga oss et økonomisk fundament til å fortsette. Kommunen har jobbet på spreng. På under et år har vi fått reguleringsplan, det må være norgesrekord, sier Even Hegbom.

Prosessen med å få til et turistanlegg i Myrefjell startet i januar 2005. Det er altså ikke lange tiden kommunen og Målselv Utbygging har brukt for å få gjennom prosjektet. Nå starter utbygginga umiddelbart.

– Arbeidet går i gang for fullt allerede i dag. Vi har dårlig tid, sier Hegbom.

Han kan fortelle at første arbeid er å bygge fem kilometer vei, vann og avløp, fra 70 m.o.h. til 400 m.o.h. 1. april skal internveier til hytter og boliger stå klar, mens skianlegget ventes å være på plass sommer eller høst 2007.

– Vi regner med at i 2007 kan flere hytteeiere feire jul i hyttene sine, sier Even Hegbom.

Barne-TV museum

Også ordfører i Målselv, Viggo Fossum, var en lykkelig mann i går.

– Vi har hatt litt nedtur i Målselv etter at Forsvaret begynte å trekke seg ut av bygda, og vi var nødt til å finne andre føtter å stå på. Når de klarer dette i flate Levi, så skal jaggu vi også klare det, sier Fossum og forteller at det har vært en tøff jobb å i kommunen å få dette til.

– Vi har holdt på med dette ei stund, og har sett fram til ei endelig løsning. Dette vil gi ny aktivitet i bygda, og dette vil føre til at folketallet i Målselv i perioder vil dobles, sier ordføreren.

En av de store attraksjonene til Målselv Fjellandsby er Blånisseland som de også samarbeider med NRK om å lage.

– Nå vurderer NRK også å legge et barne-TV museum til Målselv, sier Fossum, og forteller at kommunen var i møte med Kalle Fürst i NRK for halvannen måned siden.

Flere arbeidsplasser

Det Målselv kommune i går sa ja til, er ei regulering som innebærer 1500 boenheter. Det totale budsjettet er i løpet av en 10-15 års periode på fire milliarder kroner.

– Dette er et stort prosjekt, ikke bare lokalt og regionalt, men også for hele landet, sier Even Hegbom. Både han og Viggo Fossum kan fortelle at også utenlandske interessenter ser mot Målselv nå.

Utbyggingen av Målselv Fjellandsby vil i løpet av få år gi rundt 250 nye arbeidsplasser.

Artikkeltags