Sjøvegansaken henlegges på nytt

I midten av november skal politiet og statsadvokaten drøfte om Sjøvegans saken skal gjenopptas eller ei.

I midten av november skal politiet og statsadvokaten drøfte om Sjøvegans saken skal gjenopptas eller ei. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet mangler opplysninger om drapsmannen.

DEL

18. november i fjor besluttet Statsadvokaten i Troms og Finnmark å gjenoppta etterforskningen i saken hvor Marie-Louise Bendiksen ble drept på Sjøvegan sommeren 1998.

Vitneavhør

Det har det siste året blitt gjennomført flere vitneavhør, samt nye tekniske undersøkelser uten at det har bidratt til oppklaring av saken. Det er ingen mistenkte i saken.

Med grunnlag i dette har Statsadvokaten ved førstestatsadvokat Ole B. Sæverud besluttet at saken henlegges på grunn av mangel på opplysninger om gjerningsmannen.

Kan tas opp igjen

Påtalemyndigheten presiserer at uoppklarte drapssaker ikke legges bort, og at etterforskningen kan gjenopptas hvis ny informasjon tilkommer politiet.

15. juli 1998 ble 59-årige Marie Louise Bendiktsen funnet død ved sengen sin på soverommet i sitt nedbrente hjem på Sjøvegan i Salangen. Seinere viste det seg at Bendiktsen var knivdrept og voldtatt.

Massiv etterforskning

Sist 59-åringen ga livstegn fra seg var den 13. juli klokken 21.24 i form av en telefonsamtale.

Politiet rykket massivt inn i det vesle samfunnet der det bodde 1.000 mennesker fordelt på 300 husstander. Etterhvert falt fokuset på et biologisk spor funnet på drapsstedet.

Våren 2002 ble Kripos anmodet om å foreta en gjennomgang av saken. Det ble antydet – også da –at morderen visste godt hvem Marie Louise Bendiktsen var før han tok henne av dage.

Etter at TVNorge sendte et program om drapet på Bendiksen på TV i fjor kom det inn flere tips til politiet. Det var dette tv-programmet som ga grunnlag for gjenopptakelse av saken i fjor.

Politiet har ved flere anledninger gitt uttrykk for at de ønsker saken oppklart, ikke minst av hensyn til de etterlatte.

Artikkeltags