Tromsømannen Raymond Nordahl har, sammen med sin bror Vegard, oppnådd det som mest sannssynlig er ny norgesrekord i ordpoeng på Wordfeud.

Med ordet "volleyballagene", og ved hjelp av en rekke gode sideord naturligvis, slo Nordahl til med ufattelige 17.888 poeng. På ett ord, altså.

Nordahl understreker til Nordlys at rekorden ikke er offisiell, men at han har googlet den gamle rekorden, og den står på 15.677 poeng. Ordet da var anvendelige "cirkumpolæreste", et ord som har blitt brukt mange ganger for å innhente ny norgesrekord. (Da med forskjellige sideord.)

- Det var jeg og lillebroren min som i sommer fant ut at vi hadde lyst til å slå den gamle rekorden. Alle tidligere rekordvinnere har brukt samme ord; cirkumpolæreste. Vi tenkte at det ville være kulere med et helt nytt ord. Vi ville ha en ordentlig rekord, ikke bare finne nye sideord som økte rekorden med noen få poeng. Så vi leita ei god stund etter det beste ordet, sier Nordahl.

Dette er altså avtalt spill. Nordahl og broren, som for øvrig befinner seg i Australia, har diskutert, lagt strategi, byttet bokstaver, regnet poeng og til slutt fikk de til det de jobbet mot. Lørdag kveld sa det pang!

- Det at "y" havnet på "tripple letter points" betyr at grunnscoren ble boosta med 16 poeng. Da slår vi "cirkumpolærest", forklarer Nordahl.

Men "cirkumpolarest" ble ikke slått bare med 16 poeng. Den forrige rekorden ble altså det vi på god, gammeldags norsk kaller gruset,og det med over 2.000 poeng.

- Akkurt det synes vi er veldig morsomt. Og vi håper jo at de som skal slå oss igjen finner på et nytt og bedre ord, og slår oss med tilsvarende sum, smiler Nordahl.

Brødrene Nordahl tok den vanvittige poengsummen med knusende ro.

- Klokka var vel rundt 04.00 i Australia, så Vegard gikk nok og la seg. Selv satt jeg her med en god følelse i kroppen. Vi har jobbet med dette siden i sommer. Vi måtte gjøre dette ordentlig når vi først hadde bestemt oss!

Nordahl begynte å spille Wordfeud for under ett år siden. Først var han ikke videre interessert i den populære app'en, men til slutt fikk moren hans lurt han inn. Nå spiller han hver dag. Men han har ingen planer om nye rekordforsøk med det første.

- Nei, det tar jeg helt med ro.

Har sier responsen på ordet har vært god.

- På Facebook er det flere som har likt "volleyballagene", enn at jeg oppdaterte statusen min til "i et forhold" da jeg ble sammen med ei jente. Wordfeud slår altså bedre an, skoggerler Nordahl.

Spillet er gjennomført på såkalt "random" brett, der poengfeltene er spredt ut vilkårlig.

Som sagt, Nordahls rekord er ikke offisiell ennå. I løpet av uka skal han finne ut hvordan han kan prøve å få rekorden godkjent.