Sjakk-OL: - Har ikke råd å betale regningene

Adm.dir. Børge Robertsen i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS, bekrefter at organisasjonen har betalingsproblemer. Her sammen med FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov.

Adm.dir. Børge Robertsen i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS, bekrefter at organisasjonen har betalingsproblemer. Her sammen med FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjakk-OL har betalingsproblemer og mangler penger til å betale alle regningene sine.

DEL

Adm.dir. Børge Robertsen i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS, bekrefter at organisasjonen har betalingsproblemer. Men han vil foreløpig ikke gå i detaljer om hvor mye penger de mangler for å gjøre opp alle sine forpliktelser. Han sier de først skal orientere alle kreditorer og eierne av organisasjonen.

Garanti fra FIDE

- Vi har ikke full oversikt ennå. Vi sender i dag (fredag) ut et brev til alle leverandører hvor vi orienterer om situasjonen, sier Robertsen.

Blant annet har sjakkarrangøren ennå ikke fått frigitt den økonomiske garantien fra det internasjonale sjakkforbundet, FIDE. Denne garantien er på rundt 8 millioner kroner.

Mangler penger

Men selv med denne garantien innfridd, vil det ikke være nok penger til å betale alle regninger.

- Slik situasjonen er nå, er det ikke det, nei, sier Børge Robertsen.

Det var styremøte i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS torsdag. Den økonomiske situasjonen var en av sakene på styremøtet. Vedtaket som ble gjort, var å sende ut brev til alle kreditorer og til eierne og orientere om situasjonen. Alle utbetalinger fra. Chess Olympiad Tromsø 2014 AS er nå midlertidig stanset.

Tap for hotellene

De store hotellene i Tromsø er de største kreditorene, og dermed de som nå står i fare for å tape penger.

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer som er felles talsmann for alle de store hotellene i Tromsø som leide ut hotellrom under Sjakk-OL, vil heller ikke si noe om denne saken.

- Vi venter på informasjon fra sjakkarrangørene om situasjonen. Det har vi ikke fått ennå, og jeg ønsker ikke å si noe om denne situasjonen før vi har fått høre hva de har å informere om, sa Poul-Henrik Remmer fredag.

Kommunen eier

Chess Olympiad Tromsø 2014 AS eies av Tromsø kommune med 90 prosent av aksjene og Norges Sjakkforbund med 10 prosent av aksjene. Chess Olympiad Tromsø 2014 AS hadde i fjor et årsresultat på minus 4,2 millioner kroner, og dro med seg en gjeld på 4,9 millioner kroner ved siste årsskifte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken