Sex i kirkeparken

SEX I PARKEN: Uten sjenanse skapte en mann i 60-årene og en kvinne i 40-årene oppstandelse ved Domkirka i Tromsø lørdag ettermiddag. Det myldret av folk i byen og vitner sier de ikke er i tvil om hva som foregikk på plenen.

SEX I PARKEN: Uten sjenanse skapte en mann i 60-årene og en kvinne i 40-årene oppstandelse ved Domkirka i Tromsø lørdag ettermiddag. Det myldret av folk i byen og vitner sier de ikke er i tvil om hva som foregikk på plenen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Her har det sommeryre paret åpenlys sex ved Domkirken i Tromsø.

DEL

Delvis avkledt og uten sjenanse skapte en mann i 60-årene og en kvinne i 40-årene oppstandelse ved Domkirka i Tromsø lørdag ettermiddag. Det myldret av folk i byen og et vitne til hendelsen som Nordlys har pratet med, er ikke i tvil om hva som foregikk på plenen.

Ikke tvil om samleie

- De ga lyd fra seg og mannen var delvis avkledt nedentil. Vi var mange som var vitne til hendelsen, rundt 50-60 personer. Jeg tror barna som så paret i aksjon var for små til å skjønne hva som foregikk, forteller mannen som var i parken på det aktuelle tidspunktet.

- Det var sol og godt vær, «alle» var i parken. Vi sola oss og slappet av. Noen lekte på slakk line mellom trærne.

Synlig ruset

Paret var synlig ruset, noe også Roy Tore Meyer, vakthavende ved Tromsø politikammer bekrefter. Politiet fikk flere oppringninger om hendelsen og rykket ut for å skille paret.

- De ble pågrepet og tatt med til politistasjonen for avrusning. Vi fant også mindre mengder narkotika og paret vil bli anmeldt for dette og for å ha forstyrret den alminnelige ro og orden.

Forbudt

Det er forbudt etter straffelovens paragraf 201 å ha sex på offentlig sted. Seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd omfatter blant annet blotting, anstøtelige bevegelser eller ordbruk.

Slik atferd er straffbar når den skjer på offentlig sted og enten i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det, eller i nærvær av eller overfor barn under 16 år. Strafferammen er bøter eller fengsel inntil 1 år.

Ikke første gang

Det er ikke første gang noen har hatt sex i Domkirkeparken.

- Jeg har hørt om et tidligere tilfelle, sier domprost Herborg Finnset Heiene.

Hun synes episoden er trist for de det gjelder.

- Man må også som ruset oppføre seg slik at man klarer å høre om det når man blir nykter. Selv om ikke det alltid er så lett og livet kan være vanskelig.

Artikkeltags