Gå til sidens hovedinnhold

Savnet mann og kvinne funnet på denne hytta

Artikkelen er over 7 år gammel

Klokken 22.35 mandag kveld opplyser politiet at de to personne som var savnet på fjellet i Indre Troms er funnet i god behold på hytta ved Store Rostadvann. De ligger der i natt og tar seg ned i morra.

- De var på vei tilbake da de ble overrasket av dårlig vær. De valgte å snu i tide, slik fjellvettregelen sier, og tok seg inn på en hytte, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt Lars Meland.

De to tok seg inn på Statens Naturoppsyns hytte ved Store Rostadvann.

Blir til tirsdag

- De har nok mat og blir der til i morgen, sier Meland.

Det er ikke mobildekning i området og de to har derfor ikke kunnet varsle fra om hvor de har vært.

Det var mandag ettermiddag at en mann og en kvinne i 30-årene ble meldt savnet etter at de ikke kom hjem til avtalt tid etter en hundesledetur ut fra Dividalen. De to, en mann og en kvinne fra Troms, dro ut fredag fra Dividalen, og skulle opp til Moskavannet helt opp mot svenskegrensen.

De to skulle være nede søndag, men dukket ikke opp. Like før klokka 22.30 mandag kveld kom nyheten om at de to var funnet.

To mann fra Fjelltjenesten startet ut fra Svalheim innerst inne i Dividalen for nye søk tidligere på kvelden.

Da Nordlys snakket med Hovedredningssentralen klokken 21.30 opplyste de at Fjelltjenesten skulle følge en kjent trasé i området og samtidig sjekke ut alle hyttene i området fordi man mistenkte at de to savnede kunne ha tatt seg inn på en av hyttene.

Vervarslingen for Nord-Norge opplyste til Nordlys like etter klokken 21.00 at det blåste ganske godt på fjelltoppene i området med vind opp til sterk kuling.

Tidlig i leteaksjonen meldte politiet i Tromsø at det første leteteamet måtte gi opp.

- Vi har nå hatt en fjellredningsgruppe oppe ved vannet og kikket. De trekker seg nå ut på grunn av dårlig vær. Det blåser stiv kuling der oppe, sa Meland.

Været forhindret søk fra lufta.

Godt utstyrt

- De to skal være godt utstyr med mat og godt med klær og to hundespann, og det er slett ikke sikkert at de vet at vi leter etter dem, sa Meland til Nordlys mandag ettermiddag.

Hovedredningssentralen (HRS) opplyser til Nordlys at de to dro ut med hvert sitt hundespann. Totalt skal de ha hatt ti hunder med seg på turen.

- Vi fikk melding om at de ikke dukket opp på jobb i dag tidlig, som de skulle. De har vært ute hele helga. Men dette er fjellvante folk med godt utstyr med seg, så vi er ved godt mot i forhold til å finne dem, sier Øyvind Aadde ved HRS.

Tidlig på kvelden ble et nytt leteteam sendt ut.

- Vi setter nå inn en annen gruppe fra Statens Naturoppsyn, som er i området. De skal ta et søk med snøskuter langs en kjent hundetrasé, og sjekke om det er folk i noen av hyttene rundt der, sier Ørjan Delbekk ved HRS.

- Om det ikke blir gjort funn i dette siste søket, vil vi trappe opp leteaksjonen, sa Delbekk.

Albert Fosli fra Fjelltjenesten i Målselv var en av de to som deltok i leteaksjonen. Nordlys snakket med ham like før klokken 17.30.

- Vi starter ut fra Kraftstasjonen i Dividalen og skal kjøre en løype med skuter der det er vanlig å ferdes til fjells der oppe, sa Fossli.