Det er 59 år gamle Reidar Thue som er savnet etter at båten "Fjordgårdbuen" forliste mandag kveld. En annen person ble sendt til UNN.

- Han ble reddet ganske umiddelbart av en annen båt, forteller redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS), Jakob Carlsen til Nordlys.

Dette er en mann i 30-årene. Tilstanden hans blir blir beskrevet som "bra".

- Han har ingen alvorlige fysiske skader, men er lagt inn til observasjon, opplyser pressevakt Marit Einejord ved UNN til Nordlys mandag kveld.

Tirsdag formiddag bekrefter Einejord at det går fint med han, men at han fremdeles er innlagt.

Fiskeren ble fløyet til UNN med et kystvakthelikopter.

Lett i hele natt

Hovedredningssentralen fikk melding om et fartøy i trøbbel klokka 19.50. Klokka 22.17 fikk de bekreftet at båten var sunket.

Forliset skjedde 100 kilometer nordvest for Tromsø, nærmere bestemt 10 kilometer nordvest for Malangsgrunnen. Det er 8-900 meters dyp der båten ligger.

I hele natt har det pågått søk etter den savnede.

- To helikopter, tre kystvaktskip og ti sivile båter har deltatt i søket, forteller Carlsen.

Kystvaktskipet KV Harstad som ledet den lokale redningsaksjonen. KV Barentshav og KV Senja deltok også. Det ene helikopteret var fra 330-skadronen, det andre fra Kystvakta.

Klokka 06.15 ble leteaksjonen avblåst.

- Aksjonen ble avblåst fordi det ikke ansees som sannsynlig å finnen personen i live. Nå er det opp til politiet om de vil iverksette søk etter omkomne, sier Carlsen.

Vil søke etter omkomne

Politiet har nå bestemt seg for å iverksette søk etter Reidar Thue.

- Akkurat nå er det et møte hvor de planlegger et søk. Nå er det ikke lenger en redningsaksjon, men et søk etter en omkommet, forteller operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Arne Hågensen til Nordlys tirsdag morgen.

Troms politidistrikt melder klokka 11.44 at de har søkt om å få sette i gang søk etter dem omkomne. Søket vil komme i gang når resursene er klare. politiet har bedt forsvaret om bistand til søket.

Uklart hva som har skjedd

Hva som har skjedd er foreløpig uklart.

- Jeg har ingen detaljer, men det var sterk kuling og en del sjø i området, forteller Carlsen.

- Jeg vet at politiet har vært i kontakt med mannen som overlevde, men jeg har ingen opplysninger på hva som har kommet fram i samtalene, sier Hågensen.