Gå til sidens hovedinnhold

SAS-piloten Helge (52) døde etter å ha blitt skutt

Artikkelen er over 8 år gammel

Det var den respekterte piloten Helge Mannsverk (52) som omkom etter å ha blitt skutt lørdag kveld. - Vi har mottatt beskjeden med sorg, bekrefter SAS.

ALTA (Nordlys): Politiet frigjorde i en pressemelding sent søndag kveld navnet på den avdøde mannen etter skyteepisoden i Garguluoppal.

Mannsverk ble lørdag kveld drept med ett skudd i overkroppen i en hytte i bygda, som ligger i Kautokeino kommune. En mann i 40-årene ble samme kveld pågrepet, og er siktet for forsettlig drap.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter overfor Nordlys at selskapet fikk den tragiske beskjeden lørdag kveld.

- Vi har mottatt den tragiske beskjeden med sorg. Dette var en vel ansett pilot hos oss, og som mange av våre ansatte har hatt et nært forhold til, sier Johansen.

- Våre tanker går til familien og hans nærmeste i denne stund.

LES OGSÅ: Avdøde kjempet for livet mens siktede stakk av

SAS-pilot i 23 år

Helge Mannsverks flygerkarriere startet i Norving på 1980-tallet. I 1990 ble han SAS-pilot, og der har han jobben siden.

Mannsverk bodde i Alta, og etterlater seg samboer og flere barn.

En erfaren SAS-kaptein som hadde kontakt med Mannsverk inntil det siste, beskriver ham som en dyktig pilot og en kjernekar.

- Jeg har kjent ham siden midt på 80-tallet, og hadde det alltid artig sammen med ham. Han hadde en godlynt, underfundig humor, og var en kjernekar som alle likte, sier SAS-kapteinen, som uttaler seg på vegne av kolleger i sorg.

Drev sjøfly

Nylig fløy han med den avdøde 52-åringen som styrmann i tre døgn.

- Han viste da nok en gang hvilken dyktig luftfartsfagmann og kjernekar han var å være med, forteller flykapteinen.

Piloten drev også et sjøfly i Gargoluoppal inntil for få år siden. I 2009 opprettet han enkeltmannsforetaket Gargoulobbal Adventure.

- Han var en stor ressurs i driften av dette sjøflyet, og anerkjent som en meget dyktig sjøflyger på vidda, forteller SAS-kapteinen.

Nordlys oppdaterer saken.