Gå til sidens hovedinnhold

SAS-ansatt skal ha svindlet Sametinget

Artikkelen er over 9 år gammel

Sametingets tidligere visepresident er tiltalt for å ha svindlet 70.000 kroner fra Sametinget.

Tidligere visepresident i Sametinget, Johan Mikkel Sara, må møte i Indre Finnmark tingrett tiltalt for bedrageri, skriver avisen Sagat torsdag.

Sara skal ha lurt til seg reisepenger fra Sametinget i 2008 og 2009 på til sammen 73.517 kroner. Han var ansatt i SAS og fløy for en slikk og ingen ting, mens Sametinget betalte normalpris for flyturene.

I tiltalen hevdes det at Sara ikke har krav på disse pengene.

«Han var i den aktuelle perioden ansatt i SAS og hadde tilgang til billige flybilletter på grunn av sitt ansettelsesforhold i SAS, men krevde refusjon fra Sametinget etter internettpris på flybilletten på den aktuelle strekningen og datoen», skriver politiadvokat Jens Bernhard Herstad ved Østfinnmark politidistrikt.

I mars 2011 anmeldte Sara selv forholdet, men saken ble henlagt samme år fordi politiet manglet påtalebegjæring.

LES MER: Ber Sara fratre alle verv

Nå er altså saken tatt opp på ny, og det er tatt ut tiltale.

– Sametinget har hele tiden samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene de har bedt om. Det har nå ført til grunnlag for tiltale, sier Sametingets direktør Rune Fjellheim til Ságat.

– Jeg har ikke fått tiltalebeslutningen enda og kan derfor ikke si noe om denne saken foreløpig, sier Saras advokat Trond Pedersen Biti til Ságat.

Det har ikke lyktes Nordlys å få en kommentar fra Sara torsdag ettermiddag.