Sandra-hets brøt med god presseskikk

Til tross for at Radio 3 Bodø har lagt seg flat etter harselas om Senterungdommens leder Sandra Borch, ble radioen felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) tirsdag.

Til tross for at Radio 3 Bodø har lagt seg flat etter harselas om Senterungdommens leder Sandra Borch, ble radioen felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Nordnorsk radiostasjon felt i Pressens Faglige Utvalg.

DEL

PFU mener radioen og moroprogrammet Radiokabinettet har brutt god presseskikk og Vær Varsom-plakatens paragraf 4.3 om å vise respekt for menneskers egenart. I programmet ble det tatt til orde for å skaffe fellingstillatelse for Senterlederen fordi hun vil utrydde ulven. Det trekkes dessuten fram at Sandra Borch har en genetisk feil. « ... det er så vidt vi finner saken totalt uvedkommende ...», skriver Senterpartiet og Senterungdommen, som er klager i saken.

LES MER: «Hun er ikke genetisk egnet for videre reproduksjon»

Redaktøren i radioen grep inn under sendingen da ordene falt blant fire lokalkomikere på direkten 8. februar. Hendelsen er videre beklaget av radioen på flere måter, også direkte til Borch og på lufta flere ganger. Klager ønsket likevel saken behandlet i PFU, som tirsdag konkluderte med at det her var viktig å gjøre et prinsipielt vedtak om at god presseskikk er blitt brutt. (ANB-NTB)

LES OGSÅ: Programleder trekker seg etter svært grov Sandra-hets

LES OGSÅ: Kutter program etter Sandra-sjikane

LES OGSÅ: Reiste rundt for å konfrontere de "usynlige" nettmobberne

Artikkeltags