Samiske stjerner

Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Talentkonkurranse på Riddu Riddu

DEL

STORSLETT (Storslett): Konkurransen arrangere torsdag 10. juli under Riddu Riððu-festivalen i Manndalen.Finalistene skal konkurrere om et stipend på 25.000 kroner fra Telenor. Vinneren kåres ved hjelp av SMS på festivalområdet.

Det går fram av ei pressemelding fra festivalledelsen at Riddu Nàsttit går av stabelen samme dag som kulturminister Trond Giske besøker festivalen. En av finalistene er gruppa Áivan som framfører Samisk rap, og som består av Isak Ailo Gaup, Johan Anders Paulsen og Håvard Sara.

Finalistene

Rap framfører også gruppa Concrete Crew som har base i Målselv.

Duoen Janne og Mikkel fra Kautokeino hører hjemme i en helt annen sjanger med sine melodiøse popsanger.

Den siste finalisten er gruppa Jouhtu som har hele sju medlemmer. Elle Soffe Henriksen, Hanne Olsen, Live Johannesen, Hanna Moen, Hanne Øygard, Inger Biret gaup, Ole Johan Gaup fra Alta og Kautokeino konkurrer med selvkomponert danse og joike-forestilling.

–. Unge, samiske artister har alt for få scener å vise seg frem på. Konseptet Riddu Nàsttit ble startet for at Riddu Riððu festivalen onske å skape en arena for utvikling av unge samiske talenter, sier festivalleder Ragnhild Dalheim Eriksen.

Telenor sponser

– De måtene som ungdommene velger å uttrykke seg, danner grunnlag for utviklingen av nye samiske kulturtrykk. Det er derfor viktig at vi som jobber med samisk kultur gir plass til unge,samiske artister, tilføyer hun.

Hun er stolt over at Riddu Riððu har fått Telenor som ny sponsor. Hovedsamarbeidspartnere for Riddu Riððu festivála er avisa Nordlys og Sparebanken Nord-Norge.

POP: Mikkel og Janne fra Kautokeino synger melodiøs pop og er en av fire finalister som kan bli framtidige stjerner

DANS OG JOIK: En sjuendedel av danse- og joikegruppagruppa Juohtu som skal konkurrere om stjernestatus.

Artikkeltags