Romleiren får være i fred

Flere av romfolket har slått leir under Sandnessundbrua.

Flere av romfolket har slått leir under Sandnessundbrua. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø kommune har vært på befaring i romleiren, og blir ikke å foreta seg noe.

DEL

Fungerende byrådsleder Kristoffer Kanestrøm (Frp) har sammen med representanter for Tromsø kommune vært på befaring av leiren under Sandnessundbrua på Tromsø-siden. Byrådet har vurdert at det ikke er grunnlag for å fjerne leiren slik situasjonen er nå.

- Leiren befinner seg i et avsidesliggende område, og kommunen har heller ikke mottatt bekymringsmeldinger om helsemessige forhold. Vi kommer imidlertid til å følge nøye med på utviklingen, og dersom leiren øker i størrelse vil vi vurdere situasjonen på nytt, sier Kanestrøm i en pressemelding.

- Kommuneoverlegen har vurdert forholdene og konkludert med at leiren med sine åtte personer er så liten at det ikke umiddelbart er behov for tiltak i forhold til miljørettet helsevern. Vi vil følge med i tiden fremover og holder i tillegg kontakt med politiet, sier Kanestrøm.

Leiren er på en eiendom som er hjemmelsført på Troms fylkeskommune, og like ved er det et kommunalt friområde. Tromsø kommune har hovedsakelig vurdert det helsemessige spekteret ved leiren i tillegg til det sikkerhetsmessige. Men også friluftsloven og de lokale politivedtektene er vurdert.

Tromsø kommune ble informert om leiren mandag ettermiddag.

Nordlys besøkte leiren tirsdag morgen. Da var også politiet på befaring i leiren og sjekket blant annet om romfolket hadde gyldig pass og papirer. Alle de kontrollerte hadde det.

LES OGSÅ: Politiet sjekket romfolket

Artikkeltags