Gå til sidens hovedinnhold

Rekorddyre dråper

Artikkelen er over 10 år gammel

Det har aldri vært dyrere å fylle bensin i Norge enn det er akkurat nå. Tirsdag var prisen over 15 kroner flere steder. Fortell oss hvordan bensinprisene er der du bor! Send mail til tips@nordlys.no eller kommenter i saken.

I dag nådde veiledende pris et nytt toppnivå, og i morges var prisen over 15 kroner literen i Tromsø.

Bensinprisene har steget jevnt og trutt i hele år. Store uroligheter rundt om i verden (og da særlig i Nord-Afrika og viktige oljeland som Libya) har presset prisen i været.

Da vi gikk inn i mars måned tangerte Statoils veiledende pris for 95 blyfri den forrige toppnoteringen. Og i dag ble det satt rekord igjen. Statoils veiledende pris er 14,38 kroner per liter.

Det betyr ganske så mange hundrelapper for full tank. Shells veiledende pris er 14,27 kroner literen, men dette tallet er fra mandag.

– Så høy veiledende pris har vi aldri hatt noensinne. Forklaringen på de høye prisene er delt, sier pressetalsmann Knut Hilmar Hansen i Statoil til Nordlys.

– Forklaringen er at det er høye kostpriser på bensin og diesel. De har steget som følge av at råoljeprisen har gått opp, og balansen mellom tilbud og etterspørsel bidrar også til sitt. Nå har vi også uroligheter i Nord-Afrika, sier Hansen.

Over 15-tallet

Langt de fleste stasjonene ser imidlertid ut til å ha lagt seg under veiledende pris. I Tromsø er prisen over veiledende på grunn av det særegne drivstofftillegget på 0,89 kroner. Dermed skulle prisen ha vært 15,27 kroner literen (Statoil) i Tromsø.

– Vi vet at svært mange ligger under veiledende pris, sier Knut Hilmar Hansen.

Nordlys vet at bensinprisen på selvbetjeningen ved Langes lufthavn var på 15,18 i morgentimene i dag. Da Nordlys var ute og sjekket i 12-tiden kostet bensinen 14,99 på Statoil Nansenplass for 95 blyfri, og på flyplassen kostet dråpene 14,89 kroner literen.

Shell opplyser at selskapet tar 14,89 kroner per liter på Tromsø Bilistsenter, og det samme på stasjonen i Tromsdalen. I Balsfjord tar Shell 14,36 kroner literen, mens prisen er 14,45 på selskapets stasjon på Finnsnes.

Nordlys vet også at bensinprisen på Best på Kvaløysletta var 15,28 kroner literen for 95 blyfri i ettermiddag.

Den laveste literprisen som i dag er registrert på DinSides bensinbarometer er 13,99 på Hydro Texaco og Essos stasjoner i Grong i Nord-Trøndelag, mens appen Bensinpriser melder om en pris på 12,44 på Stasjon 1 i Oppegård i Akershus.