Refser Jensens Gilbert-kritikk

Frp-formann Siv Jensen.

Frp-formann Siv Jensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Opprørt Gahr Støre.

DEL

Både utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og LO-leder Roar Flåthen mener Fremskrittspartiets leder Siv Jensen oppfører seg uakseptabelt når hun kritiserer de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosses arbeid i Gaza.

I et møte med representantskapet i LO torsdag ettermiddag redegjorde utenriksministeren for regjeringens linje og om hvordan Norge forholder seg til konflikten i Gaza. Etter møtet ble også Siv Jensens omtale av de norske legene et tema.

Opprørt Støre

Frp-lederen har trukket fram at Gilbert er lokalpolitiker for partiet Rødt når hun har omtalt hans uttalelser og rapporter fra arbeidet som lege i Gaza. Utenriksministeren mener Jensen begår et overtramp når hun blander legegjerning og politisk ståsted.

– Når Siv Jensen begynner å vurdere en lege ut ifra hva slags politisk tilhørighet han har, opprører det meg, sier Jonas Gahr Støre til NTB.

Utenriksministeren sier at de norske legenes innsats er blitt lagt merke til og ble kommentert under møtet i FNs sikkerhetsråd tidligere i uken. Som de eneste utenlandske legene inne i Gaza, har Gilbert og Fosse arbeidet på spreng med å operere ofre fra krigen den siste uken. Dette arbeidet vil den norske regjeringen støtte videre.

– Det som opprører meg mest når det gjelder Siv Jensen er at hun setter spørsmålstegn ved disse legenes integritet, og jeg er sikker på at de behandler sårede og skadde ut fra de behovene de har hatt. Jeg og Gilbert kan sikkert være gnistrende uenige om politiske saker, men det er en altså noe helt annet det dreier seg om her, sier Støre.

– Skivebom

Ettersom det ikke har vært journalister inne i det krigsrammede området, har de to legene også vært viktige øyenvitner som har latt seg intervjue både av norske og internasjonale medier. Også dette har Jensen reagert på.

– Helt uakseptabelt og fullstendig skivebom fra Siv Jensen, sier LO-leder Roar Flåthen til NTB.

LO støtter regjeringens donasjon av 5 millioner kroner til organisasjonen NORWAC som har organisert innreisen for de norske legene.

– Disse legene har vist et mot og en raushet som det virkelig står respekt av, og dersom de skulle ha noen politiske synspunkter som Siv Jensen ikke liker, så synes jeg hun oppfører seg smålig, fortsetter Flåthen.

Artikkeltags