Reagerer kraftig på Holmenkoll-overskridelse

OVERSKRIDELSER: Holmenkoll-anlegget blir 600 millioner kroner dyrere enn antatt.

OVERSKRIDELSER: Holmenkoll-anlegget blir 600 millioner kroner dyrere enn antatt. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

- Hadde anlegget blitt gjenstand for samme gransking som Tromsø-OL, ville det aldri blitt bygget, mener idrettsleder.

DEL

Leder Knut Bjørklund i Troms Idrettskrets reagerer med harme over nyheten om at Holmenkoll-anlegget blir 600 millioner kroner dyrere enn planlagt.

Den nye prislappen på anlegget blir 1,8 milliarder kroner med de siste overskridelsene.

- Meget betenkelig

- Hadde Holmenkoll-anlegget blitt gjenstand for samme gransking som Tromsø-OL, ville anlegget aldri blitt bygget. Og ingen må fortelle meg at dette kommer som julekvelden på kjerringa på alle involverte. Noen må ha visst at disse overskridelsene ville komme, sier Bjørklund.

- Det er meget betenkelig at man bruker så mange penger på et enkeltanlegg i Oslo. Vi begynner å nærme oss halvparten av det som ville vært idrettens andel for et OL i Tromsø, og denne overskridelsen er like stor som idrettens tålegrense for et OL i Tromsø, påpeker lederen i Troms Idrettskrets.

I går deltok idrettslederen av alle ting på møte med Troms fylkeskommune om idrettslagenes anleggssituasjon i fylket.

Tror regninga vil vokse

- Det er tydeligvis svært viktig med kvalitetssikring når et idrettsanlegg skal bygges utenfor Oslo. Nå har Oslo sikret seg tyngdepunktet i forhold til å arrangere store mesterskap, mens Nord-Norges muligheter er svekket, mener Bjørklund.

Han tror regninga for nye Holmenkollen ville vokse seg enda større.

- Jeg har jobbet som frivillig i Holmenkollen i 10 år, og vet at infrastrukturen når det gjelder adkomst er på samme nivå som under OL i 1952, sier Bjørklund.

Artikkeltags