Episoden skjedde i Alta rundt midnatt natt til søndag.

Politiet fikk da nødmelding fra den afrikanske familien på fem om at to maskerte personer med balltre forsøkte å ta seg inn i boligen deres.

Kom seg ikke inn

Personene greide ikke å ta seg inn i huset før politiet ankom. De to forsøkte å komme seg vekk, men politiet fikk hentet dem inn igjen og arrestert dem.

Det skal ifølge politiet være snakk om to personer med norsk bakgrunn som nå er arrestert. Begge er bosatt i Alta og er henholdsvis 17 og 21 år.

- De er nå under avhør og hva som ligger under vil nok komme frem etter hvert, sier operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Per Valved.

Nazi-gjenstander

Valved bekrefter imidlertid ovenfor Nordlys.no at det mislykkede overfallet skal være rasistisk motivert.

Under pågripelsen skal personene ha kommet med alvorlige trusler mot den afrikanske familien. Ifølge dagbladet.no hadde de uttalt at de «gikk rundt for å drepe negre i Norge fordi negre er farlige for Norge og Den norske regjering».

Under ransaking av de pågrepnes boliger ble det funnet en rekke nazi-relaterte gjenstander og bilder.

Alenemor

Familien på fem som var utsatt for angrepet består av en enslig mor og hennes fire hjemmeboende sønner og døtre. Et av barna hennes er mindreårig mens tre av de er i myndig alder.

De to pågrepne er for øyeblikket i politiets varetekt og de vil mest sannsynlig bli siktet for rasistisk vold eller forsøk på rasistisk vold.