Prøvde å selge nissen

ATTRAKSJON: Nissen er blitt litt av en turistattraksjon.

ATTRAKSJON: Nissen er blitt litt av en turistattraksjon. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Men turistattraksjonen Gollis blir værende i Lyngen.

DEL

Gollis er lagt ut for salg på Finn.no, der det heter at nissen selges til høystbydende.

– Vi vet ingenting om dette, sier Werner Kiil og Ola Giæver, som regnes blant forfedrene til Gollis.

De var med i den gamle handelsstandsforeningen i Lyngen som sørget for at Gollis kom til bygda i 1992, og som eier den i dag. Tirsdag oppdaget de at turistattraksjonen Gollis i Lyngen var lagt ut for salg på Finn.no.

– Vi er nå i høyeste beredskap, vi skal leie inn soldater som skal ligge i granskogen for å passe på han om natten, sioer Giæver og ler.

– Veldig trist

– Det er veldig trist at noen prøver å selge Gollis, legger Giæver mer alvorlig til, og forteller om når nissen ble unnfanget over noen juleøl på kjøkkenbordet i sin tid.

– Vi er veldig glad i han. Han er en ekte født lyngsværing, sier Giæver.

I annonsen på Finn.no står det at Gollis selges til høystbydende.

" Er du på utkikk etter å ha større hagenisse enn naboen, eller trenger du en ny turistattraksjon til hjemplassen din ja da er nissen gollis akkurat det du leter etter", står det blant annet.

Vil fjerne annonsen

Kiil sier han har tatt kontakt med Finn.no og bedt dem fjerne annonsen.

- Det har tidligere vært bud og henvendelser om å kjøpe Gollis, men vi har alltid takket nei. Gollis er ekte lyngsværing og blir i bygda, sier Kiil.

Nissen Gollis, som ruver ni meter over bakken, står i skogkanten ved fergekaia på Lyngseidet og har tidligere blitt kåret av VG til norges styggeste turistattraksjon.

Det er Christer Møller i Tromsø som står bak annonsen på Finn.no. Han understreker at han ikke skal selge nissen uten samtykke fra eier.

- Jeg har lagt han ut for høring, for å si det sånn. For å høre om det er noe respons på det, sier han, og legger til at får han et bud som er høyt nok så vil han legge det fram for eierne.

Radioprogram

Han har foreløpig ikke hatt kontakt med eierne. Pedersen sier det hele egentlig handler om et radioprogram på P3 hvor han er med som utgående reporter.

- Programmet heter "Røyking dreper", og første sending er nå på søndag. Det jeg er med i handler om hva ville nordlendingen ha gjort, om du har noe i ditt nærmiljø som du ikke liker og vil bli kvitt så legger man det ut på Finn, sier Møller, og legger ut at han med annonsen derfor ville teste ut responsen.

- Det er jo litt for å skape litt blest rundt både programmet og nissen, sier han, og legger til at responsen siden han la ut annonsen mandag kveld har vært enorm.

- Jeg har fram til nå telt 800 visninger, sier han.

- Jeg har foreløpig kun fått ett bud på 55 kroner, men det anser jeg ikke som seriøst.

Artikkeltags