– Det er blitt levert post her i alle år. Nå nekter de plutselig å levere, sier Kurt Garden (60) fortvilet til Nordlys.

I november flyttet han til nytt hus i Skibotn. Nå vil ikke postbudet levere post til Garden lenger. Årsaken er at innkjørselen til boligen i Skibotn vurderes som en for stor risiko for deres postbud.

Lovlig innkjørsel

Ifølge Garden er det direkte feil. Han kontaktet umiddelbart Statens vegvesen.

– Jeg fikk en bekreftelse om at innkjørselen ikke er farlig. Sikten er 70 meter lengere enn det vegvesenet mener er farlig, sier 60-åringen.

– Nå hår de gitt meg tilbud om å hente posten 150 meter lenger unna. Men det er på et sted som er langt mer trafikkfarlig.

Statens vegvesen kan bekrefte til Nordlys at innkjørselen er lovlig.

- Vi har sett på innkjørselen etter oppfordring fra Garden. Den er godt innenfor siktkravende og det er en lovlig innkjørsel, sier Tom Vidar Salangli i Statens vegvesen.

– Ønsker ikke å levere

Garden sier han har vært i kontakt med Posten flere ganger. Til tross for bekreftelsen fra vegvesenet om at 60-åringens innkjørsel ikke er farlig, står derimot Posten på sitt.

– Begrunnelsen jeg har fått er at postbudet ikke ønsker å levere her. I mellomtiden må jeg hente posten i butikken, som er to kilometer unna, sier Garden.

– Jeg hadde ikke hatt noen problemer med at postkassen ble flyttet, om det faktisk var en samling av postkasser der de vil ha postkassen min. Men det er det ikke. Det er ved huset til en 97 år gammel dame, sier han videre.

– Vi må rygge

Posten deler ikke Gardens syn på saken. Terminalsjef ved Tromsø postterminal, Odd Arne Nilsen, sier innkjørselen ikke er farlig på grunn av sikten, men fordi budet må rygge enten inn eller ut av innkjørselen.

– Innkjørselen er såpass trang at vi må rygge enten ut eller inn av den. Å rygge på E6, i en 70-sone, er ikke noe vi gjør, sier Nilsen.

– Dette handler om sikkerheten til våre ansatte, sier terminalsjefen.

Nilsen viser til at E6 er planlagt utbedret på strekningen der Garden bor. Det innebærer også en utbedring av innkjørselen som gjør at Garden kan få posten levert på det Nilsen mener er en forsvarlig måte.

– Vi venter på en utbedring av E6 og håper det kan løse problemet. Det er ønskelig fra vår side, sier Nilsen.

– I første omgang har vi nå tilbudt Garden levering hos naboen 80 meter unna. Når han ikke ville det, så har vi gitt ham mulighet til å hente post i butikk.