Populært med hurtigrute-jul

MS Nord-Norge

MS Nord-Norge Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Samtlige hurtigruteskip legges til kai i 24 timer julaften for å la gjestene nyte høytiden.

DEL

Det er mange som velger å feire jul på Hurtigruten. Dette er en høysesong for selskapet. Det forteller Stein Lillebo i Hurtigruten til Fremover.

Ser bra ut

- Dette er definitivt for høysesong å regne, sier Lillebo.

Han kan ikke opplyse noe om antall passasjerer i jule- og nyttårs-helgen. Det begrunner han med at dtte er børssensitiv informasjon.

- Jeg kan v el gå så langt som å si at jul og nyttår ser veldig bra ut i år, sier han.

I dagene før julaften deltar gjestene i tradisjonelle juleaktiviteter om bord på skipet. De er med på alt fra juleverksted til pepperkakebaking.

Pause

Hurtigruteskipene går i rute uten stans 364 dager i året. Julaften innvilger de seg imidlertid en velfortjent hvil i hver sin havn langs norskekysten. Dette gir gjestene en unik anledning til å overvære norsk julefeiring, tusle i julegatene eller delta i julegudstjeneste i de havner der dette er mulig.

På julekvelden samles man over et godt måltid i restauranten og åpner julegaver på tradisjonelt norsk vis. Hurtigruteskipene er som vanlig åpne også for gjester i havnene. Enten man vil besøke venner om bord eller nyte atmosfæren og serveringen.

Charter

Lillebo kan ikke si hvilket skip som er mest populær blant jule- og nyttårsgjestene.

- Antall passasjerer avhenger blant annet av hvilke datoer vi har charteravganger. Vi har for eksempel charter fra Tyskland til avgangene med MS Polarlys og MS Kong Harald i år, forteller han.

Ut over det forteller han at MS Midnatsol og MS Trollfjord er svært populære skip.

- De mest populære avgangene i forbindels med julen er tradisjonelt 21., 22. og 23. desember, røper han.

Lovende

Mezzosopran Angelica Voje er en av landets mest lovende unge artister. På årets nyttårsseiling med MS Trollfjord til Nordkapp vil hun, blant annet sammen med pianist Tore Dingstad, gi gjestene store musikalske opplevelser på vei mot nord.

Pianisten Tore Dingstad, som har vært musiker på alle operaseilingene med Hurtigruten, har denne gangen tatt med seg hele sin familie, som hver for seg regnes for store musikalske begavelser på hvert sitt instrument.

Tore Dingstad har jobbet som pianist i 30-år på Den norske Opera & Ballet. Hans kone Martina er fløytist med diplomutdannelse fra Bazel og Hamburg. Sammen har de vært med på utallige konserter og plateinnspillinger.

Deres tre voksne barn, Elisabeth (fiolin), Jakob (bratsj) og Christoffer (cello), har alle vunnet anerkjennelse og priser nasjonalt og internasjonalt.

Dingstads vil by på et variert program fra det klassiske repertoaret, blant annet kjente instrumentale solostykker av komponistene Mozart og Brahms.

For å krydre det musikalske på nyttårsseilingen, har Tore tatt med seg to av solistene han har akkompagnert ved ulike roller på nasjonaloperaen. Mezzosopran Angelica Voje og tenor David Fielder er begge veletablerte og høyt verdsatte unge solister i det norske operamiljøet. De vil sammen med familien Dingstad fremføre populære opera-arier, samt utdrag fra operetter og musikaler. Repertoaret beveger seg sågar inn på Frank Sinatras kjente klassikere

Havnene

Nordstjernen feirer jul i Bergen

Trollfjord ligger i Kristiansund julaften

Kong Harald ligger ved havn i Sandnessjøen på julaften

Lofoten feirer jul i Svolvær

Midnatsol ligger i Hammerfest i jula

Vesterålen feirer jul i Kirkenes

Nordkapp ligger i Kjøllefjord julaften

Nordnorge feirer julaften i Tromsø

Polarlys ligger i Bodø på julaften

Richard With feirer julen i Ålesund

Artikkeltags