Gå til sidens hovedinnhold

Politimann bet 17-åring i fingeren

Artikkelen er over 13 år gammel

Promillekjøring endte i full slåsskamp.

En politibetjent i Bodø bet en 17 år gammel promillekjører som satte seg til motverge da politiet stoppet bilen hans.

Det var i juli at den sivile politimannen oppdaget 17-åringen som kom kjørende i stor fart ut på riksveien mot Bodø sentrum.

UP-betjenten tok opp forfølgelsen av bilen, men da bilen stoppet ved Svartlifoten i Bodø hoppet den unge føreren ut av bilen og la på sprang. Etter 400-500 meter fikk politibetjenten tak i 17-åringen, som fikk overtaket på betjenten. Da så politimannen seg nødt til å bite promillekjøreren i fingeren, skriver an.no.

– Jeg beklager dypt. Jeg var helt nullet ut med den store mannen over meg, sa UP-betjenten da han møtte som vitne i Salten tingrett mandag.

Han sa han bet 17-åringen for å få overmannet ham da han la den ene hånden over nesen og forsøkte å stikke fingrene inn i øynene til politimannen.

17-åringen hadde 1,38 i promille, og innrømmet promillekjøring, uaktsom kjøring, å ha kjørt for fort og å ha kjørt uten førerkort, men nektet for vold.

– Jeg beklager det som skjedde overfor politimannen. Det var en ugjennomtenkt handling. Jeg ville ikke satt meg til motverge hvis jeg hadde visst at han var politimann, sa 17-åringen i retten.

Onsdag ble 17-åringen frikjent for å ha utøvd vold mot offentlig tjenestemann, fordi han ikke var klar over at det var en politimann han satte seg opp mot. Han ble idømt 30 timers samfunnsstraff og en bot på 5.000 kroner. I tillegg må 17 åringen vente to år ekstra på å få førerkortet. (©NTB)