Ap-politiker melder seg ut av partiet etter 21 år

UENIG: Eskild Johansen trekker seg fra Arbeiderpartiet. Han vil ikke stå inne for at partiet åpner for oljeboring i Lofoten.

UENIG: Eskild Johansen trekker seg fra Arbeiderpartiet. Han vil ikke stå inne for at partiet åpner for oljeboring i Lofoten.

Artikkelen er over 2 år gammel

Eskild Johansen kan ikke stå innenfor Aps oljekompromiss om boring i Lofoten. Nå har han meldt seg ut av partiet.

DEL

– Ap åpner i sitt oljekompromiss for å skyte seismikk midt i området hvor faren min fisker hver eneste vinter, og hvor min slekt har drevet fiske i generasjoner. Det kan jeg ikke stå inne for. Derfor tar jeg ansvar og melder meg ut, sier Johansen, som kommer fra Moskenes i Lofoten.

Det skriver iTromsø.

Mange år i politikken

Han har lang historie i politikken, og ble aktiv i AUF og Ap allerede som 14 åring. At han nå velger å melde seg ut, henger sammen med at han mener Ap ikke er et parti for kystfolket.

– Jeg har ikke tenkt å melde meg inn i noe nytt parti, det ikke det dette handler om. Jeg legger inn årene. Jeg gir opp. Jeg er ferdig i partipolitikken. Jeg har tenkt å stemme SV i år. Torgeir Knag Fylkesnes har vist at han lytter til kystfolket, og får landet store saker som betyr noe for kysten. Det er sånne folk vi trenger på Stortinget, forteller han til iTromsø.

Flyttet til Tromsø

Han har også vært representant i kommunestyret i Karlsøy kommune. Der blir han ikke å se lenger.

– Jeg kommer ikke til å møte i kommunestyret. Jeg har flyttet til Tromsø, så jeg skal melde flytting og få fritak fra vervet. Å være folkevalgt på Karlsøy har vist meg hvor langt unna det er mellom kystfolket og Ap sentralt i spørsmål om hva som er god fiskerinæringspolitikk. I saker om oppdrett lytter Ap på de store aktørene, og ikke på kystfolket. Alle de politiske bevegelsene langs kysten de siste årene har gått partiet hus forbi.

Artikkeltags