Politikere parkerte ulovlig - fikk boten refundert

Rune Edvardsen, Trond Millerjord, Frid Opdahl og Paul Rosenmeyer slipper å betale parkeringsbot, selv om de parkerte ulovlig.

Rune Edvardsen, Trond Millerjord, Frid Opdahl og Paul Rosenmeyer slipper å betale parkeringsbot, selv om de parkerte ulovlig.

Artikkelen er over 6 år gammel

Frikjøpte politikere i Narvik slipper å betale P-bøter som de ble ilagt i sommer. Det skjer selv om parkeringen åpenbart var i strid med normale bestemmelser.

DEL

NARVIK (Fremover): De fire politikerne har allerede fått tilbake pengene som de hadde betalt, etter at de hadde blitt tatt for ulovlig parkering bak rådhuset i april i år.

Foran biblioteket

Bakgrunnen var at politikerne etter forrige valg bevilget seg gratis parkering utenfor arbeidsstedet, altså rådhuset.

Parkeringsplassene er foran biblioteket, og administreres av det kommunale parkeringskontoret.

Da parkeringsvakten gikk seg på de fire bilene og kunne fastslå at parkeringskortene var utgått på dato, ble alle ilagt såkalt kontrollavgift. Dette ifølge forklaringen som en av de berørte, varaordfører Trond Millerjord, tidligere har gitt til Fremover om omstendighetene da han, Rune Edvardsen, Frid Opdal og Paul Rosenmeyer «fikk bot».

De fire fant likevel grunn til å klage, og nå foreligger avgjørelsen fra enheten for samfunnskontakt og service:

Grunneiers prioritering

«Etter gjennomgang av saken og grunneier/festers prioritering oppheves kontrollavgiften. Kontrollavgiften skal være refundert til dem», er beskjeden som de berørte har fått.

Det framgår likevel at bilene åpenbart var parkert i strid med vilkårene som parkeringskontroller normalt utføres etter, og at det understrekes av det var nøye kontrollert før avgift ble ilagt. Når de fire likevel får pengene tilbake, forklares det på følgende måte:

Samme krav

Parkeringsplassene i kommuneveien drives på privatrettslig grunnlag. Det er Narvikgården som eier områdene, men kontrollen utføres av enheten for samfunnskontakt og service på vegne av Narvik kommune og grunneieren.

Kravene til de som parkerer om at «alt skal være på stell», er de samme for dette området som for offentlige parkeringsplasser i kommunen, framholder Kjell Ketil Dalelv, som er enhetens rådgiver for parkering, i brevet til politikerne.

Likevel slipper de å betale avgiften.

Etter det Fremover får opplyst er den på 500 kroner på de private parkeringsplassene.

Selv om arealene eies av Narvikgården, tilfaller avgiften Narvik kommune som betaling for at den stiller med parkeringsvaktene, ifølge opplysninger Fremover har fått.

Politikerne bestemmer

Enhetsleder for samfunnskontakt og service, Iris Bartholsen, er relativ ordknapp når hun kommenterer saken, men forteller at årsaken til at beløpene er refundert, er at bystyreflertallet har bestemt at det skal være gratis parkering for de frikjøpte politikerne bak biblioteket.

– Det må vi forholde oss til.

Eiendomssjef i Narvikgården, Bjørnar Evenrud, sier til Fremover at de ikke har vært involvert i denne saken i det hele tatt.

Rune Edvardsen avstår fra å kommentere saken i det hele tatt, og sier at han var ferdig med den i det han leverte klagen.

Har klaget

Gary Maloy (Frp) har klaget på at ikke også han har gratis parkering bak rådhuset.

– Jeg forventer at det utstedes parkeringskort i dag, eller så får kommunen kjøpe meg et parkeringskort, skrev han i en e-post til kommunen 31. august.

Nå skal også han ha fått parkeringskort.

Artikkeltags