Gå til sidens hovedinnhold

Pilot vil kjøpe opp Widerøe

Artikkelen er over 8 år gammel

Lyngenmillionær Ola O.K. Giæver.

Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende vurderer nå SAS å selge Widerøe for å unngå konkurs.

Verken Widerøe eller SAS har ønsket å kommentere saken, men et eventuelt salg kan bringe inn én milliard kroner i SAS-kassen - sårt etterlengtede penger.

Nå varsler en gruppe Widerøe-piloter - ledet an av bergensmann Rune Jensen og Ola O.K. Giæver fra Lyngen i Troms - at de posisjonerer seg for å kjøpe selskapet dersom SAS ønsker å selge.

30 års piloterfaring

- Det har over en viss tid vært kontakt med toppledelsen i SAS om temaet. Dersom de ønsker å selge, så representerer jeg en gruppering bestående av en ekstern investor og samtlige ansatte i selskapet som ønsker å forhandle om oppkjøp, bekrefter Giæver overfor Nordlys.

Han har vært pilot i Widerøe i over 30 år.

- Jeg har sett hvordan driften fungerer og utøves. Widerøe er en viktig del av norsk infrastruktur, og er svært viktig for mange mennesker i distriktene. Derfor er det viktig at selskapet har en stabil og god eier. I den anledning har vi veldig stor tro på et eierskap bestående av ansatte, sier Giæver.

Dialog om finansiering

Han satt ifølge ligningen på en formue på 16 millioner kroner i fjor. Det er imidlertid ennå et stykke unna én milliard - den sannsynlige salgssummen dersom SAS velger å selge.

- Vi har over tid hatt en dialog om finansiering, sier Giæver.

Widerøe har lenge vært regnet som en liten juvel i SAS-systemet. Selskapet bringer inn rundt én milliard årlig. Det har selvfølgelig Giæver fått med seg.

- Jeg vil delta som ansatt, men også som investor. En investor ønsker også å tjene litt penger, men i første omgang ønsker jeg å være med å sikre at selskapet drives på en seriøs og trygg måte, sier han.

Ønsker SAS-samarbeid

Alle ansatte i Widerøe vil få anledning til å bli med på oppkjøpet, forteller han videre.

- Hittil har det vært udelt positive tilbakemeldinger. I dag er det undervurdert i Norge hvor suksessrikt det er å ha medeierskap som ansatt, sier Giæver og legger til at han ved et eventuelt oppkjøp ønsker å videreføre det tette samarbeidet mellom Widerøe og SAS.

- Det vil bli gjenstand for forhandlinger dersom man kommer i en posisjon for å kjøpe selskapet.

Han legger ikke skjul på at han forventer konkurranse dersom SAS velger å selge.

- Det skulle bare mangle, for det er per i dag et godt drevet selskap. Da er konkurranse helt naturlig, sier Giæver.