Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonister og studenter skal bo i samme blokk i nedlagt marinebase

Artikkelen er over 8 år gammel

– Pensjonistene er i en avskjermet etasje, sier enhetsleder i kommunen.

Nordlys skrev i går at studenter har fått tilbud om å leie studenthybler i en blokk ved marinebasen Olavsvern i Tromsø. Tidligere har det vært skrevet at 60 pensjonister i Otium må flytte på grunn av rivning, og at de har vært på leilighetsbefaring i den samme blokken.

– Alle skal inn i samme hus, men i forskjellige etasjer. Vi har ikke skrevet kontrakter ennå, sier eier og utleier Gunnar Wilhelmsen, som igjen leier ut til kommunen og Studentsamskipnaden.

Godkjent for utleie

Boligkontoret i Tromsø kommunes enhetsleder, Roar Stangnes, forteller at beboerne fra Otium flytter inn i løpet av september måned.

– Så langt er det skrevet avtaler med syv personer. Vi går en runde med hver enkelt av de 15 som har meldt interesse. Vi regner med å bosette alle ti leiligheter, forteller Stangnes til Nordlys.

Han forsikrer at alle leilighetene er godkjent for utleie, og med godkjent heis og ventilasjonsanlegg.

– Ut fra den informasjonen vi har, har forsvaret i sin tid godkjent dette bruket. Og så lenge det brukes til det samme formålet, er det ikke nødvendig med en selvstendig godkjenning, forteller enhetslederen.

– Huset ligget utenfor gjerdet til Olavsvern. Det er et leilighet – og hybelkompleks i fjerde etasje som disse beboerne nå får tilgang til. Disse vil bli avskjermet fra øvrige boenheter.

Fin kombinasjon

Administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Tromsø (Sito), Hans Petter Kvaal, forteller at litt over 20 studenter har vist sin interesse for de 20 hyblene.

– Vi har fått veldig bra tilbakemelding fra studentene. De første begynner å flytte inn allerede til helga, forteller direktøren.

Han er klar over at studenter og pensjonister skal inn i samme blokk.

– Det blir en fin kombinasjon med ungdom og voksne. Vi har supre studenter, og jeg regner med også de voksne er koselige også. Så det blir nok å gå bra, sier Kvaal.

Han forteller at Sito har lært av problemene fra den gamle brannstasjonen i fjor, da studentene ramponerte boligene med fester og søppel.

– I fjor ble ikke alt like gjennomtenkt, men nå har vi mer erfaring. Vi har laget en del klare retningslinjer for studentene som leier, sier han.

Studentene skal flytte inn i hyblene i de to øverste etasjene.

Kommentarer til denne saken