Motorsykkelentusiast fra Kåfjord i Troms ble velsignet av paven Frans søndag.

Leif-Åge Larsen har opplevd noe som ikke er alle forunt. På Harley Davidson-treff i Roma ble han selv og motorsykkelen hans velsignet av Paven.

Jubileumsfest

Sammen med motorsykkelklubben HOG Arctic Chapter som han er med i, kjørte han forrige uke til Roma for å delta på et motorsykkelstevne i anledning Harley Davidsons 110års-jubileum.

- Dette er noe som bare skjer en gang i livet. Det var kjempestort. Det var et enormt stort treff, vi kjørte parade og selv lenge etter vi hadde parkert fortsatte syklene å kjøre forbi, det må ha vært flere tusen sykler, sier Larsen.

Velsignet

Paraden endte opp inne i Vatikanet og ble avrundet ved at Larsen og hans trofaste Harley Davidson ble velsignet av pave Frans.

- Vi var 1400 sykler og sjåfører som ble velsignet av paven. Det var ganske spesielt. Det er første gang jeg har vært i Vatikanet og det var artig å kjøre Harley inn dit, sier motorsykkelentusiasten.

På vei hjem

Nå setter han og motorsykkelklubben kursen hjemover.

- Vi dro fra Petersplassen i dag. Nå er vi i San Marino. Vi planlegger å kjøre til Venezia i morgen. Så skal vi til ta oss godt helt til vi når Kirchbüel. Derifra skal vi kjøre i litt lengre etapper, vi satser på å være hjemme på lørdag, sier Larsen. Og turen, den er på omlag 8500 kilometer.