18. mai i dag er for mange ensbetydende med avspaseringsdag før helga kombinert med skolefri for barna. Dermed var det også mange som tok turen innom Pass-kontoret ved Troms politidistrikt i Tromsø for å sikre seg pass i siste liten før ferien. Veldig mange.

Kø ut i gangen og opp trappen

Da Nordlys tok turen innom kontoret rundt kl 12 på fredag var det fullstappet inne på selve kontoret. Køen gikk videre derifra ut i gangen, fylte den opp og fortsatte videre opp trappen til neste etasje. Videre var det mange som ventet i førsteetasje.

- Vi har ventet i godt over én time nå. Heldigvis ser det ut til at vi nærmer oss etter hvert. Nå har vi bare en 15 stykker foran oss i køen, fortalte Jens Petter Sørbøe (33) og Kine Charlotte Dørnberg (27) til Nordlys.

De sto i kø for å skaffe seg nødpass til deres datter Leah (snart ett år), og måtte medgi at de kanskje ikke var ute i tidligste laget.

- Planen er at vi reiser til Mallorca allerede i morgen, så hvis vi ikke rekker dette før det stenger i dag ser det ut som om det blir ferie ved bassengkantet i Polarbadet i stedetfor, humret de.

Pågang langt utover det vanlige

Flere andre Nordlys fikk snakket med fortalte at de hadde ventet i nærmere to timer i køen. Totalt var det rundt en 60 store og små som holdt ut inne på Pass-kontoret, og i løpet av den korte tiden Nordlys var innom registrerte vi en 10-12 andre som gav opp og snudde i døren da de så lengden på køen.

Grunnet stor pågang har det ikke lyktes Nordlys å komme i kontakt med Pass-kontoret, men fra Troms politidistrikt får vi opplyst at de opplever en pågang langt utover det vanlige.

- Man kan trygt si at det er spesielt hektisk i dag. Dette grunnet skolefri og at mange har tatt avspasering, så hvis man satser på å få ordnet pass før kontoret stenger kl 1400 i dag ser det rett og slett vanskelig ut, heter det i en kort kommentar.