«Pappa, sklia er borte!»

MISTET LEKEPLASS: Hans Petter Hillestrøm, her med døtrene Hanna (2) og Martine (4), kjøpte huset fordi det lå nært en lekeplass. Nå har kommunen fjernet lekeapparatene.

MISTET LEKEPLASS: Hans Petter Hillestrøm, her med døtrene Hanna (2) og Martine (4), kjøpte huset fordi det lå nært en lekeplass. Nå har kommunen fjernet lekeapparatene. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kommunen hugget ned barnas lekeplass. - Jeg trodde de spøkte, sier faren.

DEL

I familien Hillestrøm er det to barn. Hanna på to, og Martine på åtte. Nesten siden den dagen de greide å reise seg og gå, har de benyttet lekeplassen som ligger like ved familiens hus i bydelen Aarones i Alta.

Lekeplassen har bestått av en disse, en humpedisse og en sklie.

- En av de absolutt tyngstveiene årsakene til kjøpte huset på Aarones i 2009, var nettopp nærheten til lekeplassen. Vi hadde den gang ett barn, og planla da å få et barn til, forteller familiepappa Hans Petter Hillestrøm til Nordlys.

Han sier at i området familien bor i, er det mange familier med barn, og at lekeparken er svært populær.

Familiefar: - Sjokk!

Men da familien nylig kom hjem fra ferie, hadde Alta kommune fjernet sklien. Snart skal de også fjerne dissen og humpedissen. Årsaken er at lekeplassen ligger under 300 meter ifra en barnehage, skriver Altaposten som først omtalte historien onsdag formiddag.

Hillestrøm forteller til Nordlys at han knapt trodde det var sant, da familien oppdaget at sklien var borte.

- Jeg fikk helt sjokk! Det første Hanna og Martine gjorde da vi kom hjem fra ferie, var å løpe rett ut på lekeplassen. Jeg trodde de tullet med meg da de kom tilbake og sa at sklia var borte, sier han.

Hillestrøm forhørte seg rundt med naboer, og kontaktet deretter kommunen.

- Så får jeg beskjed fra kommunen om at de har tatt sklien på grunn av nærheten til skole og barnehage. Dette hadde kommunen ikke gitt oss noen forvarsel på. Så gir de meg heller beskjed om at barna våre kan leke i barnehagen som ligger i nærheten, forteller han.

Hillestrøm legger oppgitt til:

- Jeg ser for meg at alle vi som bor nært barnehagen, sender barna våre for å leke der. Da kan kanskje de ansatte med det samme tilby barnepass.

Kommunen: Kan leke i barnehage

Amund H. Suhr er naturforvalter i miljøavdelingen i Alta kommune, mener barna klarer seg med barnehagen i nærheten.

- Ja, vi mener at de kan benytte seg av lekene i skoler og barnehager på kveldstid og i helger.

Alta kommune har vedtatt at alle lekeplasser som ligger kortere enn 300 meter unna offentlig skole eller barnehage, skal fjernes.

- I første omgang er det kun to lekeplasser der vi fjernet ting. Utstyret som er fjernet, anser vi ikke som sikkert utstyr og fjernet det fordi det er fare for liv og helse, sier Suhr.

- Men dere vil ikke gi tilbake en sikrere sklie til innbyggerne?

- Nei. Kommunen har ikke stort budsjett til lekeplasser og fattet derfor vedtaket om å fjerne flere lekeplasser for noen år tilbake.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken