- Pappa, pappa, jeg klarer ikke å holde stanga

STORFANGST: Patrick Lillevik fra Alta fikk sitt livs største fangst for vel en uke siden i Nussvåg i Loppa.

STORFANGST: Patrick Lillevik fra Alta fikk sitt livs største fangst for vel en uke siden i Nussvåg i Loppa. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Patrick Lillevik (7) fikk sitt livs største fangst: Kveita var større enn han selv! Har du gode fiskebilder? Send de til oss på fisk@nordlys.no.

DEL

I forrige uke fikk Patrick Lillevik (7) fra Alta, ei skikkelig stor kveite på kroken. Han er på ferie med familien i Nussvåg i Loppa.

Faren til Patrick, Ronny, forteller at det var litt av et syn da gutten dro opp storfangsten med stanga si.

- Pappa, pappa, jeg klarer ikke å holde stanga ropte han til meg. Så jeg måtte jo ta over så fort som mulig, ellers hadde kveita tatt med seg hele stanga. Hele prosessen med å få kveita i båten tok mellom 30 minutter og en time, sier Ronny Lillevik.

SE OGSÅ: Lesernes fiskebilder 2012

Veddemål

Patrick hadde denne sommeren inngått et veddemål med sin tante Gøril. Veddemålet gikk rett og slett ut på hvem som fikk den største fisken: Konkurransen pågår ennå, men Patrick har et fortrinn.

- Hvis Patrick fikk større fisk enn tanta si, skulle han få en sløyekniv som premie, og foreløpig ser det ut til at han kommer til å vinne konkurransen, sier en stolt far.

Usikker på vekta

Patrick og familen fortsetter ferien i Nussvåg, men nå i tillegg med den nyfiskede kveita. Hvor stor kveita var er faren usikker på.

- Vi hadde med vekt, men den gikk bare opp til 20 kilo. Når vi veide fisken ble kilotallet sprengt, så vi skjønte at den var større. Bare hodet alene veide fire kilo, sier han.

Artikkeltags