Gå til sidens hovedinnhold

Pakker seg inn i plast for å stramme opp kroppen

Artikkelen er over 8 år gammel

Tre jenter tester ut den mye omtalte kroppswrappingen.

– Man skal lide for skjønnheten, ler jentene som alle sitter med plastfolie surret stramt rundt magen.

Kroppswrapping har vært mye omtalt den siste tiden både i media, av jenter, og ikke minst har det vært mye nysgjerrighet på sosiale medier.

Advarte mot slankelovnad

Nordlys skrev i går om hvordan produktet av salgskonsulenter for merket Ultra Wrap, fra leverandøren Naturally Kouxan, markedsføres som et slankeprodukt. Forbrukerrådet advarer mot at reklamen er villedende.

- Jeg er kritisk til måten dette produktet markedsføres på, med mindre de har god dokumentasjon på at dette virkelig virker så godt. Det har jeg mine tvil om, sa regiondirektøren Helen Falch i Forbrukerrådet.

- De henvender seg til en gruppe som er sårbar, og gjerne ute etter å finne en god løsning på sitt problem, fortsatte hun.

Nordlys presiserer at forhandlerne i denne reportasjen ikke har markedsført seg på samme måte som forhandlerne Forbrukerrådet uttaler seg om.

- Ikke et slankeprodukt

Bente Olsen i Narvik opplyser at hun og datteren er selvstendige forhandlere for leverandøren Forever Living AS. I motsetning til flere andre wraps-forhandlere, markedsfører de ikke wraps som et slankeprodukt.

- Vi lover heller ingen effekt, og tilbyr pengene tilbake innen 90 dager om forbrukerne skulle være misfornøyd, sier Olsen.

Likevel mener de at produktet kan gi en positiv effekt.

– Enkelt forklart smøres en krem på ønsket bruksområde, mage, lår eller armer, som går inn i fettcellene og bryter opp giftstoff som tar opp i lymfesystemet og går videre ut som avfall, forklarer forhandler Silje Johanne Olsen til Fremover.

Hun inviterte onsdag jenter hjem for å selv få teste wrappingen.

– Vi vil bare dele erfaringer, så får folk prøve selv å si hva de synes, sier hun.

Oppstramming

Stine Rørvik (25) blir målt rundt midjen og magen, før hun smører seg inn med en krem, og kliper seg selv rundt hele området for å øke blodsirkulasjon. Der etter surrer Silje henne inn i plastfolie som hun skal ha på seg i rundt to timer.

– Jeg vil jo egentlig bare se hva som skjer, forteller Rørvik mens hun sitter innpakket i plast og venter på resultater. Hun har tatt av seg 25 kg på et halv år.

– Jeg håper jo på å få strammet litt opp siden jeg har tatt av meg så mye så kjapt. Huden får jo ikke kommet seg i retur, så hvis dette hjelper på er det et pluss.

Strekkmerker

I mai, da saken ble skrevet, var det fem måneder siden Catrine Sandvoll (20) fødte et barn, og slet blant annet med strekkmerker.

– Jeg vil gjerne få bort det gravide etterslenget, forteller hun, mens også hun er innpakket.

– Jeg håper jo det skal hjelpe på strekkmerkene, det er det verste, tilføyer hun.

Etter fjerning av plasten var strekkmerkene mindre synlige, men Sandvoll meldte dagen etter at de var tilbake igjen.

Plasten blir så stramt pakket rundt magen at jentene sliter med å bevege seg normalt de to timene de er innpakket.

– Det kjennes ut som jeg er gravid. Hadde jeg bare hatt kulemagen hadde det vært et samme, ler Sandvoll.

Men virker det?

– De erfaringene jeg har gjort er at strekkmerker og arr blir mindre synlige, hevder forhandleren.

Wrappingen skal også minimere forekomst av appelsinhud. Fire jenter deltok på wrappingkvelden og ble målt rundt midje og mage før og etter wrapping.

Wenche Munkli hevder at hun gikk inn 0,5 cm på midjen og 2,5 centimeter på magen. Stine Rørvik sier at hun gikk inn 1 cm begge steder, mens Catrine Sandvoll sier at hun gikk inn i centimeter på magen og 1,5 centimeter på midjen. Undertegnede gikk inn 0,5 centimeter på magen og 1 centimeter på midje.

Vedlikehold

Produktene skal fortsetter å virke 72 timer etter bruk. Første uken anbefales det av selgerne å bruke wrapping to til tre ganger, med 72 timers mellomrom. Der etter omtrent en gang i uka til ønsket resultat er oppnådd.

Videre skal wrappingen vedlikeholdes en gang i måneden.

Om resultatene vedvarer avhenger mye av sunt kosthold og mosjon, ifølge forhandlerne.

– Er man bevisst på hva man putter i seg så varer det lenge, fastslår Bente Olsen.

Kommentarer til denne saken