- Det er fortvilende, sier Jørn-Roar Rollstad til nordlys.no.

Tirsdag fikk Jørn-Roar Rollstad på Storslett sjokkmeldingen på e-post; han hadde fått sparken fra sin jobb i Avfallsservice AS etter 19 år i selskapet. Årsaken er at ledelsen mener han har tatt for lange pauser på jobb. Det mener ledelsen etter å ha gransket loggen fra GPS-ene som er montert i bilene som blir brukt til å tømme avfall i Nord-Troms.

LES OGSÅ: Blir truet med sparken

- Det er veldig spesielt å åpne mailboksen, og få vite noe sånt. Det har man ikke vært borti før, sier en fortvilet Rollstad.

Støtte fra familien

- Heldigvis har jeg en familie som backer meg opp.

Rollstad er innstilt på å kjempe for jobben sin.

Saken begynte å rulle i mai i år. Da truet Avfallsservice AS med å si opp fem sjåfører fordi ledelsen mente de hadde tatt for lange pauser. De ansatte ble sykemeldt. I sommer har det ikke skjedd noe med saken - trodde Rollstad.

Sendte brev

Overfor tillitsvalgt Trond Are Henriksen bekrefter daglig leder Sigleif Pedersen at de allerede 28.juni sendte et rekommandert brev inneholdende oppsigelse til Rollstad. Ifølge Rollstad har han ikke fått meldingen om den rekommanderte sendingen. Avfallsservice AS sendte derfor en mail tirsdag med den samme oppsigelsen.

LES OGSÅ: LO tar opp saken med regjeringen

- Denne saken er håndtert på en klossete måte av ledelsen. Vi har blitt lovet at GPS ikke skal brukes til noe annet enn et teknisk verktøy i forbindelse med tømming av avfall, sier Trond Are Henriksen.

De ansatte som har blitt truet med sparken, og beskyldt for å ha tatt for lange pauser har hele tiden bestridt ledelsens påstander. De mener ledelsen ikke har tatt hensyn til hvor lang tid det tar å forflytte seg fra søppelboks til søppelboks, og i stedet tolket alt som en pause. I tillegg viser de til at det har vært store tekniske problemer med GPS-ene i bilene.

Virker ikke

Etter det Nordlys erfarer er det kun et fåtall GPS-er som virker som de skal i dag. Mange skal være tatt ut av bilene.

Tor Inge Hoaas, rådgiver i Fagforbundet, er rystet over ledelsen i Avfallsservice, og varsler kamp.

- Vi mener oppsigelsen er usaklig. Dette er en sak vi vil ta helt til topps, det vil si høyesterett, sier Hoaas til nordlys.no.

Nordlys prøvde å komme i kontakt med daglig leder Sigleif Pedersen onsdag, men fikk ikke svar.

Avfallsservice AS er et interkommunalt selskap som eies av de seks kommunene Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen.