Gå til sidens hovedinnhold

Overlevde i fjor - omkom i år

Artikkelen er over 13 år gammel

Den ene av de omkomne i Tromsøysundtunnelen lørdag var involvert i dødskrasjet på samme sted i fjor. Etter det Nordlys vet satt den unge mannen fra Tromsø på i bilen som krasjet på samme sted i tunnelen for ganske nøyaktig ett år siden.

Av spor på ulykkesstedet fant politiet ut at bilen de to 17-åringene satt i den gangen kom over i feil side av tunnelen i slutten av svingen før tunnelen retter seg ut. Der traff bilen veggen, ble slengt over i den andre siden og så tilbake igjen. Den gangen overlevde han nærmest mirakuløst, mens kameraten, som måtte skjæres ut av vraket, omkom.

Lørdag ble tromsømannen selv drept i en tilsvarende ulykke, da bilen han og en kamerat satt i ble smadret mot tunnelveggen. Politiet tror bilen har holdt høy fart i forkant av krasjet.

Ingen vitner hadde lørdag meldt seg. De omkomne kjørte en uregistrert bil, og hadde selv ikke på seg identifikasjonspapirer.

Identiteten til de omkomne vil ikke bli offentliggjort.

- De pårørende ønsker ikke at vi gjør det, så da gjør vi ikke det, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms politidistrikt til nordlys.no søndag ettermiddag.