MELBU (Nordlys.no): Ordføreren i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg (Frp) ble informert om den tragiske drukningsulykka sent fredag kveld.

Han forberedte det kommunale apparatet umiddelbart, men foreløpig har ikke kommunens kriseteam blitt innkalt. Freiberg opplyser at det ordinære hjelpeapparatet i området ivaretar familien i den tunge tiden.

- Men kommunen står parat til å hjelpe dersom det skulle bli nødvendig, sier Freiberg til Nordlys lørdag formiddag.

Indirekte kontakt

Ordføreren har vært i indirekte kontakt med familien som er rammet. De har hatt et ønske om å kommunisere ut at drukningsulykka ikke har sammenheng med det pågående fenomenet «hopp i havet» som har spredt seg som en farsott i Nord-Norge de siste to ukene.

- Jeg har inntrykk av at denne badinga ikke kom som følge av ei utfordring i sosiale medier. Kvinnen var derimot aktiv isbader, sier ordføreren.

Hadsel er en kommune med 8100 innbyggere, der Stokmarknes er kommunesenteret, mens tettstedet Melbu ligger bare noen kilometer unna. Ordføreren sier at kommunen er ikke større enn at alle har en viss relasjon til hverandre.

- Selv om vi er en stor nordlandskommune, så har de aller fleste kjennskap til hverandre. Det er vondt å tenke på hva familien går gjennom nå, sier Freiberg som ikke selv har nære relasjoner til kvinnen.

- Likevel blir vi alle berørt, og kjenner på den smerten som familien går gjennom.

Ukjent med opplysningene

For lensmann Per Erik Hagen i Hadsel er de nye opplysningene ukjent. Han sier at politiet vil ta det til etterretning i det videre arbeidet.

- Slik situasjonen var fredag, var det nærliggende å anta at det dreier seg om fenomenet i sosiale medier. Dersom opplysningene fra ordføreren stemmer, er dette noe vi vil ta med oss i den videre etterforskninga, sier Hagen.

Politiet fastholder også lørdag at ulykka dreier seg ikke om noe kriminelt, men videre etterforskning vil forhåpentligvis avdekke hendelsesforløpet.

- Utover det har vi ingen nye opplysninger å komme med på nåværende tidspunkt, sier Hagen.