Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker kvinner velkommen til sensuell fotografering

Artikkelen er over 8 år gammel

Sensuelle bilder som får frem det vakre i alle typer kvinnekropper. Det er fotograf Kirsti Westerbotn sin visjon.

Kirsti Westerbotn har drevet som fotograf og filmfotograf i over ti år. I fjor vår flyttet hun firmaet fra nedre Storsteinnes til det mer sentrumsnære gamle bakeriet, og siden da har kundemassen økt betydelig.

– Jeg har nye kunder hver dag, så det var definitivt rett av meg å flytte hit. Her har jeg eget studio med rom for eksperimentering. Man må jo utvikle seg, sier Westerbotn, som er utdannet innen film- og fotofag på Universitet i Trondheim.

Kvinnekunst

Og det er i tråd med tanken om utvikling at hun nå tilbyr såkalt boudoir-fotografering. Boudoir er fransk og betyr egentlig soverom, men i fotosammenheng handler det om akt-fotografering. Med lite klær.

– Poenget med denne typen foto er å vise alle typer kvinnekropp, ikke pornografisk eller som glamour, men på en sensuell måte. Det har lenge vært et vanlig tilbud sørpå, men her i Nord-Norge har det ikke tatt av ennå, sier Kirsti Westerbotn.

Det er hun imidlertid sikker på at det vil gjøre.

– Ja, hvorfor skulle ikke nordnorske kvinner ønske å forevige seg selv på den måten? Mange gir et album med bilder i gave til mann eller kjæreste, mens andre vil ha bildene for seg selv. Det er kunstnerisk og sensuell måte å se sin egen kropp på.

Vant filmpris

Da hun i 2002 startet bedriften Orange productions, var det med hjemmekontor og sparsomt med utstyr. I 2009 vant hennes dokumentarfilm om punk-legenden Kike Turmix en pris på filmfestivalen «Dorf» i Kroatia.

– Jeg har bygget meg opp sakte, men sikkert. Noe av det som er mest populært i dag, i tillegg til portretter i studio, er å få fikset gamle bilder. Det er mange som ønsker å gi gamle slektsbilder i gave, vi lever jo i en tid hvor alle har «alt».

I 2007 fikk hun sitt første studio. Da åpnet muligheten seg for fotografering av konfirmanter, brudepar, familier og nyfødte. Nå tar hun altså steget videre.

– Jeg tar alle mulige slags fotooppdrag. Blant annet vil mange forevige hunden sin. Men boudoir-fotografering har jeg akkurat startet med, så det blir spennende å se hvordan det går.

Trygghet

Denne uka hadde hun sin første fotoshoot innen boudoir, og resultatet kan du se litt av i denne reportasjen.

– Jeg vil legge vekt på at kvinnene skal føle seg trygge og komfortable. De kan komme alene eller ha med seg ei venninne, og jeg satser på å leie hotellsuiter for å få god stemning, sier Westerbotn.

Bildene kan også tas andre steder, alt etter hva kunden ønsker.

– Tror du balsfjorddamer vil trre dette?

– Ja, det tror jeg absolutt! Alle kan se bra ut, uansett om vi er tynne, smale, brede eller lave. Det handler om å finne det vakre i seg selv.