God formiddag alle sammen. Mitt navn er Danny J. Pellicer, og skal guide deg gjennom vårens vakreste eventyr, prinsebryllupet i England. Har benket meg ned med tiara og en kopp Twinings Lady Grey-te, og er klar til å følge begivenhetene. Trykk F5 for å oppdatere.

Jeg tar gjerne imot innspill og spørsmål fra dere, så ikke nøl med å sende meg noen ord:

danny.pellicer@nordlys.no eller på Twitter. Det går også an å skrive i kommentarfeltet under.

Kl 1000: TV-sendingene er igang rundt omkring. Men allerede 0915 ankom de første gjestene Westminster Abbey i London.

Det er helt uungåelig at dette bryllupet til William og Kate sammenliknes med bryllupet til faren, Prince Charles. Her er en liten smakebit for å gi dere et grunnlag.

Kl 1020: 2000 gjester er invitert. Det må være litt bittert for Tony Blair at han ikke er invitert. Ekspertene tror det skyldes at han måtte banke litt sunt bondevett inn i dronninga da Diana døde. Dronning Elizabeth var helt fjern, men Blair fikk henne til å ta en liten runde blant folket for å vise at hun hadde følelser.

Kate befinner seg forøvrig på Goring Hotell og gjør seg klar. Tipper hun aldri har vært så spent før hun har pudret nesen før. Vi krysser fingrene for at ikke strømpebuksa rakner. Og la oss for Guds skyld håpe hun har med seg et par i reserve.

Victoria og David Beckham har ankommet Westminster Abbey. Han har tydeligvis treningsfri i dag. USA-fotballen også...ikke særlig seriøst.

Nå har noen hvisket meg i øret at Prins Charles faktisk har vært gift to ganger. Jaja, vi får vel legge ut en liten snutt fra det andre bryllupet også. Dette skal visst være det første. I 1981.

Kl 1030: Kunne vært mer passion i det kysset der gitt, men det er jo ikke så lett med så mange folk som står og glor. Dianas kjole var forøvrig på størrelse med en av Shetlandsøyene, og hadde sløret vært forsterket med betong kunne man antakelig gått tørrskodd over til Irland. Vi er jo alle spent på hvordan Kates kjole blir. Tipper den ikke blir som Dianas kjole som vi vel i dag kan fastslå så ut som noe vi ville fått hvis en marshmellow og en pinne sukkerspinn hadde fått barn sammen.

Tipper kjolen er hvit og at det er en bryllupskjole. Noe annet hadde tatt seg ut.

Oj oj oj, en gjest har en blå pumps på hodet. Hvordan har hun fått den til å sitte? Mye interessant på hattefronten. Den blå pumpsen er nå overtatt av det som ser ut som en kanelbolle, en sånn med snurrer. Elton John ankommer sammen med gubben. Tiden for briller i Union Jack-mønster er tydeligvis over, veldig kjedelige briller, Elton.

Kl 1050: Og den første skandalen er et faktum. Det viser seg nå at David Beckham har satt sin OBE, Order of the British Empire, på feil side. Medaljen henger på høyre side, mens alle selvfølgelig vet at den skal henge på venstre. Nei nei nei, herregud så pinlig, Beckham. Der har vi en til som ikke får sove i natt.

Den andre er antakelig Kate Middleton. Tar det for gitt at William leverer varene på bryllupsnatta. De har tross alt vært sammen i åtte år. I åtte lange år har de gått og ventet på å slippe lidenskapen løs. Nå er det bare timer igjen til de kan gjøre det på lovlig vis.

Kl 1100: Det meldes om at det er en million mennesker i gatene. Imponerende jobba av tellekorpset.

Kl 1110: Brudgommen er på vei, folkens. William er iført en lekker rød uniform med et blått bånd på skrått over. Og medaljene henger på venstre side. Heldigvis. Puh. Er veldig glad for at William ikke tok en "Beckham" på selveste bryllupsdagen. Prins Harry er også med, og har fått jobben som forlover.

Kl 1120: Fortsatt er det en halvtime til Kate setter seg i bilen sin. William ser ikke ut til å bli sur av den grunn. Han henger rundt i kirka, og skravler med gjestene.

Ingvill Bryn forteller om et statsoverhode som ankommer med en av sine to (!) koner. Jeg frykter for stemningen i heimen når han kommer hjem i kveld:

- Er det noe, kjære?

- Neida, ingenting.

- Du er ikke sur fordi du ikke fikk være med i bryllupet? Du vet jo at det sto "kun én kone" på invitasjonen.

- Jeg er ikke sur.

- Legg fra deg motorsaga nå, pus, du vet hvor nervøs jeg blir av det. Du vet hvordan de engelske kongegutta er. William er sikkert hemmelig forelska i ei gammel kjerring. Og når han gifter seg med henne om noen år, så skal du få være med. I promise!

Kl 1140: Og der er dronninga på vei. Noen bør forøvrig teste kirketjeneren for amfetaminmisbruk. Han er ivrig på labben på kirkeklokkene.

Kl 1150: Når er brudgommens far, prins Charles, ankommet kirka. Med sin kjære Camilla. Det begynner å ta seg opp nå. Blåserrekka oppe på balkongen drar på når Dronning Elisabeth ankommer i en påskegul kreasjon med matchende hatt. Hatten likner forresten på en hatt. Et sjeldent syn i Westminster Abbey i dag.

Kl 1153: Kate has left the building, det vil si Goring Hotel. Ifølge ubekreftede rykter med løst hår, jeg gjentar; med løst hår. Men kjører hun tiara eller blomsterkrans? Spenningen er til å ta og føle på.

Kl 1156: Jada, Kate er på vei. Sitter og smiler i bilen sin, vinker til folket. Og ja, håret henger løst nedover. Kontrasten til brudgommens sterkt framskredne måne er slående. Hittil har vi kun sett skuldrene hennes, og de er tildekt, men i et mønstret stoff som gjør det hele gjennomsiktig. Hvis det er en rental, tipper jeg etterspørselen kommer til være rimelig stor utover våren og sommeren. Og kirkeklokkemannen har satt alt på full speed nå.

Personlig savner jeg dronningmoren. I sin grønne kreasjon med duskehatt, ga hun en uformell Fragglene-feeling til bryllupet til Charles og Di i 1981.

Kl 1200: Kjolen var ikke så diger som Dianas sin, hun kom seg ut av bilen på under 5 minutter. Kate står rolig med faren sin ved inngangen og snakker med en prest. Forklarer han veien til alteret? Det er rett fram, jenta mi, rett fram. Rett ovenfra ser Kates kjole ut som en tåre. Dette er vakkert. Hvor er kleenexen? Ja ja, jeg får klare meg med et iTromsø fra i går.

Kl 1205: Brura er på vei opp til alteret nå. Stresser ikke akkurat.

Kl 1210: "Dearly beloved, we are gathered here today..." Akkurat som i "Let's Go Crazy" av Prince. Vi er i gang. Sløret er oppe, og det ble tiara. Ikke blomsterkrans. Erkebiskopen av Canterbury tar den med "om noen har noen imot at disse blir gift så si fra nå." Ingen sier noe, hadde håpet på en liten protest fra Beckham, men nei.

Kl 1215: Blir det "I will" eller I won't"?

Erkebiskopen av Canterbury har faktisk lengre øyenbryn enn hår. Håper brudeparet klarer å holde fokus.

William må hente fram kjempekreftene for å få dytta ringen på brura, men til slutt sklir den på. Det var da enda godt. All treningen i militæret kom godt med.

Kl 1220: "I pronounce that they be man and wife," sier erkebiskopen så øyenbrynene flagrer. Og der var det gjort. Det gikk som de aller fleste hadde trodd på forhånd, William og Kate er gift.

Brudeparet kuler'n inne i Westminster Abbey og hører på en tale med gode råd; lev i fred med verden rundt dere også videre også videre. Snakk om å slå inn åpne dører. Paret ser på hverandre og smiler. Ikke sånn som da Diana gifta seg. Hun så livredd ut. Ikke uten grunn.

Kl 1240: Også erkebiskopen skal si noen ord; det er visstnok viktig å gi hverandre rom og frihet når man er gift. Det hadde de sikkert ikke tenkt på fra før. Boring. Men da er det tid til å spotte nye hattemodeller blant damene i kirka.

Nye favoritter:

  • Parabol etter runde i sirkelsag.
  • Selvdød fasan
  • Veslevoksen hybelkanin med forgylte strikkepinner

Mette skriver: "Hei på deg - synes det ser ut som om hele forsamlingen er helt DESPERATE etter å se ut som de synger av sine lungers fulle kraft - sikkert fordi de er redde for å bli fersket av tv-kameraene. Men Camilla er ut til å rote med teksten..."

For egen regning vil jeg tilføye at også Elton John har hatt mer inspirerte øyeblikk. Og Harry har allerede begynt å glede seg til nachspielet.

Kl 1250: Musikkvalget her passer bedre til en begravelse. Mye kor, strykere, og orgel. Lite partymusikk. Skal det ikke være artig med bryllup?

Ja ja, så lenge det er hatter, så er det ikke helt håpløst. Her er noen nye fra Westminster Abbey:

  • Bærepose fra Harrods - papir
  • Jeg tok bare wokpanna til svigermor jeg
  • Shit, jeg glemte hatt - får spørre han ballongmannen på hjørnet om han kan lage en morsom ting av en av de lange ballongene sine.
  • Snirklete smijernsport - stor

Og barnekoret, la oss kalle dem The Silverboys, drar alle versene på alle sangene. Ingen har sagt noe om kjolene til presteskapet i dag. Mye fint, men kanskje litt glorete. Vi lever i 2011, gutter.

Kl 1305: Brudeparet er på vei ut av Westminster Abbey. Kamera filmer ovenfra, det er ikke Williams beste side. Men i en tøff økonomisk tid for England, det har vært understreket til det kjedsommelige at dette er et "beskjedent" bryllup, så kan engelskmenn trøste seg med at Brylcreme-utgiftene til prinsen må være minimale.

Til å være engelsk er Kate veldig pen. Oj, noen har lagt en svær steintavle midt i gangen. Brudeparet glir elegant forbi. Ut på trappa nå. Til bermen. Er det ingen som skal kaste ris?

Kl 1310: Med de bensinprisene vi har nå til dags er det godt å se at brudeparet kjører miljøvennlig. Nå er det hest og vogn bort til svigers på Buckingham Palace hvor det antakelig blir en kjapp kopp te og litt klining på balkongen.

Kl 1313: Også dronninga skynder seg ut av Westminster Abbey. Hun sliter vel med tung tinnitus, den gale, gale, gale kirketjeneren er i gang igjen nå. Dessuten må hun få satt over kjelen.

Randi har sendt melding om en hatt jeg har oversett, nemlig "Spyd gjennom pilleeske". Hvordan kunne jeg overse den?

Kong Harald står på trappa sammen med Dronning Margrethe, ser ut som de ser etter taxi.

Kl 1338: Brudeparet er framme ved Buckingham Palace. Det er tid for fotografering. Det er ventet at de vil vise seg på balkongen cirka klokka 1425. En liten gul påskekylling stiger ut av en hestevogn. Det viser seg å være dronningen. Men som det heter i det gamle engelske ordtaket; påska er ikke over så lenge det er påskemarsipan i butikken til halv pris.

Kl 1424: Det begynner å skje noe igjen. Tre gamle militærfly er sendt opp, de skal fly over Buckingham Palace for å minnes "The Battle of Britain". Det er bevegelse i gardinene på balkongen. En hel verden venter på at William og Kate skal stige ut. Skulle ikke tro folk hadde sett noen kysse før.

Kl 1426: Og der kommer de ut. William vinker og peker ut på folket. Brudepiker ankommer, Camilla og Charles kommer. Og selvfølgelig dronningen. Brudens mor er på plass i en såkalt kombihatt; kan brukes som kakefat når bryllupet er over. Og de kysser! Ikke så langt riktignok, og helt uten tunge. Like greit det når svigermor står rett ved siden av og ser ut som en påskekylling.

Kl 1429: OG DE KYSSER IGJEN! GET A ROOM!

Kl 1430: Prins Charles løfter en liten brudepike opp for at hun skal få se. Ikke over kanten, Charles, ikke over kanten. Det der har Michael Jackson prøvd på før, og det ble det bare bråk av. What? De går inn igjen. Det er da ikke så kaldt.

Publikum roper på ekstranummer.

Kl 1440: Ok, det er over. William og Kate er gift. På BBC sier de at dette var et slags ekteskap mellom folket - symbolisert ved folkelige Kate Middleton - og en gammel og stiv institusjon. Vi tolker det som en seier for kjærligheten og en inspirasjon for menn over hele verden. Når en sjenert engelskmann med hentesveis i en alder av 29 kan kapre en pen engelsk kvinne og et kongerike, så er det håp for oss alle.

Takk for meg!