Gå til sidens hovedinnhold

Nyter livet med to kvinner

Artikkelen er over 13 år gammel

Konjakk-kongen Jon Bertelsen bor sammen med kona Annika (35) og kjæresten Suzanne (20).

Da Suzanne kom på besøk til ekteparet Jon og Annika Bertelsen for ett år siden, oppsto søt musikk. Nå lever de tre senjaværingene et lykkelig liv sammen.

– Jeg opplever at de to har selskap i hverandre og stor glede av dette, de er nemlig gode venninner.

Slik beskriver Senjas og Nord-Norges store konjakkonge hvordan kona Annika og kjæresten Suzanne fikser å leve med å måtte dele på ham.

Jon Bertelsen og hans to store kjærligheter har nemlig et samliv ulikt de fleste. For mens folk flest synes det kan være krevende nok å ha én samboer, har han to.

Helt siden videregående har han vært kjæreste og etter hvert blitt gift med Annika Bertelsen. For ett år siden kom Annikas venninne Suzanne som en virvelvind inn i ekteparets liv. For to måneder siden tok også hun etternavnet Bertelsen, så nå lever de tre lykkelig under samme tak og med samme etternavn.

– Det var helt naturlig for meg å ta hans etternavn. I et vanlig forhold gifter man seg og tar da etternavnet. Dette er likt, bare uten at vi er gift, sier Suzanne Bertelsen.

Hard jobb

– Man skal jobbe hardt for at ethvert forhold skal vare, og det er neppe enklere med to kvinner. Men vi har det veldig godt sammen. Det samme som er vanskelig i andres liv, er vanskelig i vårt liv. Jeg må for eksempel gi meg i mange diskusjoner, men vi har veldig respekt for hverandre, forteller Jon Bertelsen.

På Finnfjordbotn vidaregåande skole møtte han kona Annika, som gikk ett årstrinn under ham.

Sammen har de bygd opp konjakkimperiet Bertelsen Cognac, som til neste år har 10-årsjubileum og som i fjor solgte 100.000 flasker med edle dråper.

De siste åtte årene har paret vært gift.

Åpen flørting

I fjor skjedde imidlertid en drastisk endring i forholdet. Da kom Annikas venninne Suzanne fra Gryllefjord på besøk til parets bolig på Nesodden i Oslo.

Uten at ekteskapet til Jon og Annika på noen måter haltet, oppsto følelser mellom ham og Suzanne – noe som medførte at de regelrett flørtet.

– Vi var hele tiden åpen om alt som skjedde, det ville aldri ha skjedd om ikke Annika var positiv. Hun oppmuntret oss til å fortsette flørten, forteller Jon Bertelsen til Nordlys.

Etter en tid flyttet de tre sammen og kjøpte ny bolig i Drammen. Her har de ordnet det slik at Jon sover annenhver natt med hver av kvinnene.

Annika Bertelsen opplever det spesielle samlivet nærmest som en god gammeldags storfamilie:

– Den største fordelen er at det er mer av alt. Mer medmenneskelighet, flere gode samtaler, flere klemmer – og jeg får litt tid til å være for med selv. I tillegg er det praktisk å være flere. Ja, jeg får litt storfamiliefølelse, sier hun.

Sterke følelser

Da Jon Bertelsen utvekslet de første blikkene med den 16 år yngre venninnen til kona for litt over ett år siden, hadde han aldri sett for seg at det skulle utvikle seg som det har gjort.

Det hadde heller ikke Suzanne. Men når forholdet utviklet seg, var hun aldri redd for at hun skulle komme inn og ødelegge et velfungerende ekteskap.

– Til det er forholdet mellom Annika og Jon for sterkt, forteller Suzanne Bertelsen til Nordlys.

– Jeg har hele tiden støttet kjærlighetsforholdet. Jeg støtter dem med hele mitt hjerte, sier Annika Bertelsen med en tone som ikke er til å ta feil av.

Ingen sjalusi

Nå nyter Jon Bertelsen livet med en kvinne i hver arm. Om det er noe sjalusi å snakke om i deres hjem, så må det være at han tilbringer for mye tid med hundevalpen, og for lite med de to kvinnene.

– Han bruker altfor mye tid med «Konrad», flirer Suzanne.

Hun forteller at forholdet til Jon har utviklet seg som et hvilket som helt annet kjæresteforhold – om enn litt saktere.

Det gjelder å trå varsomt når man inngår et kjærlighetsforhold til en gift mann, samtidig som hans kone er din beste venninne.

– Blir man glad i noen, så blir man glad i noen. Det er godt å ha støtte fra Annika. Hun viste hele tiden at det var greit, fortelle Suzanne, og fortsetter:

– Vårt forhold er veldig bra, vi er gode venninner som er ute sammen, shopper sammen og slikt. På lik linje med mitt og Jon sitt forhold, utvikler mitt og Annikas forhold seg.