Politiet har siktet ytterligere en rumensk mann for drapet på Magne Sigmund Hanssen fra Senja. Hanssen ble funnet død i Porsgrunn 24. mai.

Fra før er en annen rumener siktet i saken.

- Form for selvforsvar

Politiet i Telemark har pågrepet en 36 år gammel rumensk statsborger for drapet.

LES OGSÅ: Drept av mannen han prøvde å hjelpe

Advokat Jan Erik Granmo fra Skien er oppnevnt som forsvarer for 36-åringen.

– Selv forklarer han at drapet var en form for selvforsvar. Noen forklaring utover dette har han foreløpig ikke gitt, sier Granmo til NTB.

36-åringen tok selv kontakt med politiet som vitne 5. juni. I avhør har han erkjent at han deltok i drapet, og status ble endret til siktet i saken.

Mannen ble fredag framstilt for varetektsfengsling, og politiet har bedt om brev- og besøksforbud i fire uker, hvorav to uker i isolasjon.

Meldte seg

Politiadvokat Jon Borgen sier mannen lenge har vært interessant i forbindelse med etterforskningen av drapet, og er fornøyd med at begge de siktede selv har meldt seg for politiet.

– 36-åringen er venn av den 30-årige rumenske mannen som tidligere er siktet for det samme drapet. 30-åringen har bodd og jobbet i Skien siden 2009 og er tidligere bøtelagt for vold. 36-åringen har bodd i Porsgrunn og jobbet i byggebransjen, sier Borgen til NTB.

Han utelukker ikke at flere rumenere vil bli pågrepet.

30-åringen har forklart seg om motivet for drapet, men Borgen vil ikke gi opplysninger som kan påvirke andre vitners forklaringer. 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen fra Skien ble meldt savnet 10. mai. Kort tid etter innrømmet mannens leieboer å ha drept mannen og dumpet ham i Skienselva. Hanssen ble funnet av en turgåer i Porsgrunn 24. mai. (NTB)