- En plattform har fått en slagside i Barentshavet. Men vi har nå fått beskjed om at den står i normalposisjon, sier Jane Stensøy, informasjonsmedarbeider i ENI, som er operatør for plattformen.

Les mer: Hauge: - Dette er en skandaleplattform.

Les mer: - Vi mobiliserte maksimalt.

Les mer: Dette er oljeplattformen Scarabeo 8.

Scarabeo 8 krenget 5,7 grader over mot styrbord/akter. Hendelsen skjedde klokken 15.15 og skyldtes sjøvann i ballasttank.

Det er 140 mennesker ombord, Ingen ble skadet i hendelsen.

Ballasttanken er tømt og situasjonen var rundt 17.00 under kontroll.

Brønn sikret

Brønnen skal være sikret i etterkant av hendelsen.

- Er det fare for utslipp?

- Ikke som vi har fått beskjed om.

Krenget 5,7 grader

Bølgehøyden er på 2,1 meter med 20 knop vind.

- Mannskapet er mønstret på dekk, det vil si at de er klar for å eventuelt evakuere med livbåtene, fortalte Stensøy i 16.30-tiden.

Kort etter kunne ENI melde at plattformen var i normal drift.

To supplybåter ligger i beredskap ved plattformen. Troms Sirius og Stril Challenger. Om mannskapet evakueres kan de tas om bord i disse.

Operasjonssjef Bjørn Hansen i Troms Offshore bekrefter at de har supplyoppdrag for ENI. Han har ikke vært i kontakt med Troms Sirius.

- Vi opplever situasjonen som avklart.

Sea King mobilisert

Også et Sea King-helikopter fra Banak (Lakselv) ble mobilisert da meldingen om slagsiden kom.

- Basert på de første meldingene vi fikk, anså vi situasjonen for å være ganske alvorlig. Derfor sendte vi ut et Sea King fra Banak til Hammerfest til vi fikk nærmere tilbakemeldinger, opplyser redningsleder Ørjan Delbekk på Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

Rundt klokken 17.20 ble imidlertid helikopteret sendt i retur.

- Vi har fått snakket med de ansvarlige på plattformen, og de sier at situasjonen er avklart. Vi har trukket oss ut av hendelsen.

Granskes

Hendelsen vil bli gransket.

Eni Norge varslet myndighetene, sammenkalte selskapets beredskapsteam og mobiliserte luft- og sjøressurser som nå demobilseres.

Scarabeo 8 startet 12. august 2012 boring av letebrønn 7220/10-1 på Salinaprospektet, produksjonslisens PL 533 i Barentshavet.

123 omkom

I 1980 kantret plattformen Alexander L. Kielland etter at et tretthetsbrudd i et av støttestagene i plattformens bærende konstruksjon. 20 minutter etter bruddet kantret plattformen, og 123 mennesker omkom i det som blir betegnet som den verste ulykke i norsk del av Nordsjøen siden den andre verdenskrig.