- Nordlendinger bør takke Bærum

Artikkelen er over 12 år gammel

Bærumsordføreren mener Nordland, Troms og Finnmark bør sende takkekort for pengene de får fra Bærum gjennom utjevningsordningen. <img class="apiImgLeft" style="margin-bottom:0px;" src="http://www.nordlys.no/multimedia/archive/00951/debatt13_951663a.jpg" alt="">

DEL

- Vårt eneste ønske er at de sender oss en vennlig tanke og kanskje et julekort, det er alt, sier ordfører i Bærum, Odd Reinsfelt (H) til TV 2 Nyhetene.

Det er overføringene av skattepenger fra sør til nord som er bakgrunnen for utbruddet.

Bærum er en av de kommunene som gir mest til utjevningspotten med hele 600 millioner kroner. Mange av disse kronene ender ifølge han opp i Nord-Norge.

Medierådgiver og utflyttet bærumsværing Hans Gielmuyden reagerer på Bærum-ordførerens utspill og kaller det taktløst. Likevel klarer også han å trampe hardt på nordlendingers tær.

- Jeg er helt sikker på at dette befester inntrykket av gamle bæringer som norgesmestere i arroganse. Vi forventer da ikke noe takkekort fra afrikanere når vi gir u-hjelp. Og heller ikke fra sosialklienter når de får støtte til livsopphold, sier Geelmuyden til Budstikka.

Medierådgiveren mener Reinsfelt kunne trenge et kurs i takt og tone.

- Gjennom det håper jeg at han ville få respekt for medmenneskene og kommunene i Nord-Norge, legger han til.

Artikkeltags